2 min læsningBekræftet: Arkitektkonkurrence om nyt AGF-stadion afgøres i næste uge

Afgørelsen på arkitektkonkurrencen om det nye stadion i Aarhus er nu på plads. Vinderen findes i den kommende uge.

2 min læsning
AGF Logo

AGF skal have et nyt stadion, men hvem kommer til at designe det, og hvordan kommer det til at se ud?

Indtil videre har flere arkitektfirmaer været en del af en konkurrence om, at få lov til at tegne og designe det nye stadion. Således søgte hele 42 danske og internationale arkitektfirmaer om deltagelse i konkurrencen.

I løbet af konkurrencen er flere dog blevet valgt fra, mens nogle få er blevet tilbage i konkurrencen. Først blev antallet af deltagere skåret ned til seks og sidenhen til tre, som nu konkurrerer om at vinde konkurrencen.

Nu er det så blevet tid til at finde en vinder af konkurrencen. Det fremgår i en officiel meddelelse på AGFs hjemmeside.

Således skriver klubben fredag formiddag, at vinderen af arkitektkonkurrencen vil blive fundet den 14. december. Her vil vinderprojektet for det nye stadion i Kongelunden blive præsenteret på pressemøde på Ceres Park klokken 10:30.

Arkitekter bag VM-stadioner i Qatar konkurrerer om det nye Aarhus Stadion

De tre tilbageværende arkitektteams i konkurrencen er Team Cobe, Team Dorte Mandrup og Team Zaha Hadid.

Arkitekter i alle tre teams har været med til at designe nogle af de stadioner, der lige nu huser kampe ved VM-slutrunden i Qatar. Se de flotte design og læs mere i linket ovenfor.

Det vil være muligt for fans og andre tilhørere at være fysisk tilstede ved afgørelsen. Der er dog stærkt begrænset med pladser. Samtidig vil pressemødet blive livestreamet på Kongelundens Facebook- og LinkedIn-side.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer