1 min læsningTysk skuffelse har kostet det første hoved

Tyskland skuffede hele fodboldnationen, da de for andet VM i træk ikke gik videre fra gruppen. Det har nu kostet det første job.

1 min læsning
Oliver Bierhoff er blevet opsagt i det tyske fodboldforbund.
Soccer Football - World Cup - Final Draw - Doha Exhibition & Convention Center, Doha, Qatar - April 1, 2022 Germany coach Hansi Flick and team director Oliver Bierhoff arrive ahead of the draw REUTERS/Carl Recine

Vindere i 2014, ud af gruppespillet i både 2018 0g 2022.

Gary Lineker sagde engang, at fodbold er et spil med 22 mand og en bold og så vinder tyskerne altid til sidst. Det har ikke været tilfældet ved de seneste VM’s.

Det betyder nu også, at den tekniske direktør i fodboldforbundet, Oliver Bierhoff, er blevet enig med forbundet om at stoppe samarbejdet halvandet år før tid. Det melder det tyske fodboldforbund ud på sin hjemmeside.

Bierhoff, der selv indstillede karrieren i 2002, har han været igennem adskillige roller i forbundet, inden det altså nu er slut.

I den tid har det tyske landshold været i seks semifinaler i træk ved EM og VM, vundet VM i 2014, vundet Confederations Cup i 2017 og to U-21 EM-titler.

Præsidenten for det tyske fodboldforbund Bernd Neuendorf har også kun rosende ord tilovers for Oliver Bierhoff.

Tysk fodboldforbund indkalder til krisemøde efter exit: Det gør ondt

– Oliver Bierhoff har lavet et stort stykke arbejde for DFB (det tyske fodboldforbund, red.). Selvom de seneste slutrunder ikke har levet op til forventningerne, så har han været med til at skabe store øjeblikke. Vi vil altid have ham i tankerne, når vi tænker på verdensmesterskabet vi vandt i Brasilien. Jeg vil gerne takke Oliver for alt han har gjort os og for tysk fodbold.

Bierhoffs egen tid på landsholdet kastede 70 kampe af sig, hvor han scorede 37 mål og vandt EM i 1996. Der nettede han to gange i finalen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer