2 min læsningVM-historien har talt: Derfor vinder Brasilien VM 2022 i Qatar

Skal man stole på VM-historiens statistikker, så vinder Brasilien VM-slutrunden i Qatar. Men der er et men...

2 min læsning
Brasilien vinder VM 2022 Qatar. Hvem vinder VM 2022 Qatar?
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

VM-gruppespillet er lagt bag os, og senere i dag sparkes VM-slutrundens ottendedelsfinaler i gang.

Derfor er det blevet tid til et kig tilbage i VM-historiebøgerne. For hvad kan man egentlig aflæse ud fra VMs næsten 100-årige historie?

Og kigger man helt tilbage til verdensmesterskabernes spæde start i 1930 og frem til i dag, så taler statistikken for en brasiliansk VM-triumf i Qatar.

Ifølge det spanske medie Marca, fortæller historien os, at hver gang ingen nationer har formået at vinde samtlige kampe i gruppespillet, så er det Brasilien, der i sidste ende er blevet kronet som verdensmestre.

Og med nederlagene i sidste gruppespilsrunde til henholdsvis Brasilien, Frankrig og Portugal, som alle havde vundet de to første opgør ved slutrunden, så er netop dét blevet en realitet.

Til en god statistik eller forudsigelse følger altid et ‘men’. Og det er der da også i dette tilfælde.

Brasiliansk skadesbombe: To spillere er ude af VM

For som et kontrapunkt kan det tilføjes, at VM-historien ligeledes peger på, at Brasiliens egen dårlige præstation i sidste gruppespilskamp kan komme til at bide dem i enden.

Her tabte Brasilien nemlig til Cameroun. Og statistikken viser, at Brasilien heller aldrig har vundet VM-titlen, når de selv har tabt en kamp i det indledende gruppespil.

Ottendedelsfinalerne ved VM sparkes i gang i dag klokken 16:00. Her står Holland over for USA i en kamp, der kan følges på TV 2 og TV 2 PLAY. Brasilien skal først i aktion mandag. Her er modstanderen Sydkorea.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer