2 min læsningVM-aktuel F.C. København-profil efter massiv kritik: Det var bare en joke

Flere landsmænd har mildest sagt været utilfredse med polske Kamil Grabaras udtalelser før VM-slutrunden. Nu giver Grabara svar på tiltale.

2 min læsning
Kamil Grabara i stormvejr i Polen. Det var en joke. VM 2022 Qatar. FCK. F.C. København.
Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/Ritzau Scanpix

Kamil Grabara er i disse dage i Qatar, hvor han deltager ved VM-slutrunden med sine landsmænd fra Polen.

Men det er angiveligt ikke alle i den polske befolkning, der er lige glade for den polske F.C. København-målmand.

Kamil Grabara var nemlig i første omgang ikke udtaget til den polske VM-trup. Og på den baggrund kom han med nogle kontroversielle bemærkninger før VM-slutrunden – inden han i sidste ende alligevel blev udtaget.

Til Tipsbladet fortalte han nemlig, at han altid vil holde med det polske landsholdet. Han stoppede dog ikke der. Således udtalte han også:

“Men der er jo også et andet landshold, som spiller i rødt og hvidt, som jeg afgjort også vil heppe på. Rent faktisk tror jeg, at det ene landshold har en lidt bedre chance til VM end det andet, så mon ikke, at jeg skifter trøje undervejs og lærer en ny nationalmelodi.”

Den sidste kommentar fik angiveligt hjemlandet til at se sig sure på den 23-årige FCK-keeper.

Få VM-overblikket: Disse kampe venter i ottendedelsfinalerne

Nu har Grabara dog fået mulighed for at forklare til den polske befolkning, hvad han i virkeligheden mente med sin kommentar. Det skete i et interview med Gazeta.pl.

– Jeg tænker på, hvordan det er med vittigheder. Folk laver som regel jokes, men fodboldspillere har det nok sværere med det. Det var situationen omkring, at jeg ville tage et dansk statsborgerskab. Det er bare en joke sagt med et smil på læben til slut i samtalen.

– Jeg forstår, at det er meget nemt at tage en sætning ud af et interview, men det er værd at citere mere. Jeg sagde i sammen interview, at jeg føler mig polsk og støtter Polen.

Rasende Cavani smadrer VAR-skærm efter VM-exit

Grabara har endnu ikke fået spilleminutter for polen ved VM 2022 i Qatar. Målmanden står noteret for en landsholdsoptræden for hjemlandet, der fortsat er med ved VM-slutrunden efter det indledende gruppespil.

I ottendedelsfinalerne venter en stor udfordring i form af Frankrig. Du kan få overblik over alle de kommende opgør i VM-ottendedelsfinalerne her.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer