2 min læsningRasende Cavani smadrer VAR-skærm efter VM-exit

Uruguay var rasende, da de mente, at de blev snydt for et straffespark sent i opgøret mod Ghana. Og det fik Edison Cavani til at rase ud på VAR-skærmen.

2 min læsning
Uruguay raser mod dommer. Edison Cavani smadrer VAR-skærm. Uruguay Ghana.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Frustrationerne var til at føle på fredag aften, da Uruguay blev sendt ud af VM-slutrunden.

Uruguay så nemlig længe ud til, at sikre sig en plads videre ved slutrunden med en sejr over Ghana, men et sent mål til Sydkorea i gruppens andet opgør mellem Sydkorea og Portugal var nok til at eliminere sydamerikanerne til allersidst.

Uruguay og Sydkorea endte således begge på fire point, men målscoreren skulle afgøre det til Sydkoreas fordel. Et enkelt mål til Uruguay havde dog været nok til at tippe balancen i deres favør, og derfor rasede spillerne til sidst grundet en situation, som de mente krævede et straffespark.

Uruguay-angriberen Edison Cavani blev i kampens slutminutter væltet i straffesparksfeltet. Og det fik hele det uruguayanske hold til at appellere for et straffespark.

Men hændelsen blev aldrig gennemgået på VAR-skærmen – i modsætning til en anden hændelse i første halvleg, der resulterede i et straffespark til Ghana.

Derfor var der store frustrationer og tæt kontakt mellem Uruguay-spillerne, staben og den tyske dommer, Daniel Siebert. Flere uruguayanske spillere mistede besindelsen over for Siebert, der efter opgøret hurtigt trak sig tilbage til omklædningsrummet.

Sydkorea sent videre ved VM, mens Uruguay og Ghana må rejse hjem

Men det fik ikke Uruguay-tropperne til at falde ned – nærmest tværtimod. Efterfølgende er en video kommet frem af Edison Cavani, der uddeler et slag til VAR-skærmen, som efterfølgende falder til jorden, i frustration over, at skærmen ikke blev taget i brug.

Se hændelsen efter kampen her og se det mulige straffespark sidst i artiklen og bedøm selv

Der går allerede nu spekulationer om, hvorvidt de uruguayanske spillere og stabsmedlemmer kan se frem til en straf for gårsdagens hændelser, men intet er endnu meldt ud.

Gårsdagens resultat betyder som sagt, at Uruguay er elimineret fra VM-slutrunden. Nationen har ellers været fast inventar i VM-ottendedelsfinalerne siden VM i 2010.

16 yderligere nationer er dog videre til VM-ottendedelsfinalerne. Få det fulde overblik over kampene her.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer