VM 2026

Magiske Messi overgik Maradona i jubilæumskamp og sendte Argentina videre

Lionel Messi viste magien i sin jubilæumskamp nummer 1000, da Argentina

Lionel Messis kamp nummer 1000 i karrieren blev afviklet med en scoring i 2-1 sejren over Australien.

Danmarks bødler fra Australien skulle lørdag bestige det argentinske bjerg i ottendedelsfinalen ved VM i Qatar.

Her sprudlede Lionel Messi for en stund i sin karrierekamp nummer 1000, og selvom Australien viste tænder til det sidste, klamrede Argentina sig til sejren på 2-1.

De første 20 minutter satte Argentina sig som forventet på kampen, men det efterfølgende kvarter bed Australien sig langsomt ind i kampen. Det blev dog nedlagt med ét, da jubilaren Lionel Messi viste lidt af sin magi med et kort aftræk og en solid afslutning, der passerede en forsvarsløs Matt Ryan i buret.

Med scoringen har Messi nu leveret ni scoringer ved VM i karrieren, hvilket betyder, han overgår legenden Diego Maradonas otte.

Efter pausen havde F.C. København-keeperen det fulde ansvar for en usikker skovtur, der resulterede i, at Julián Álvarez uden besvær kunne sende bolden i et tomt australsk mål.

Herefter fik australierne de medrejsende argentinska fans ud på kanten af sæderne, da en ellers ukvalificeret afslutning ramte Enzo Fernandez, inden den gik i målet til 2-1.

I de sidste 10 minutter havde begge mandskaber mulighederne for at udbygge scoringsantallet på tavlen, men det endte med en argentinsk sejr på 2-1. I kvartfinalen møder Messi og landsmændende Holland, der slog USA med 3-1.