2 min læsningVideo: Vildt Danmark-klip florerer – Australien brugte dansk taktik-seddel til egen fordel

Et klip fra Danmarks VM-kamp mod Australien spredes i disse dage online. Klippet viser angiveligt den australske stab bruge dansk papirlap i forbindelse med taktiske ændringer.

2 min læsning
Danmark Australien VM 2022 Qatar. Australien brugte Danmarks taktik-seddel til egen fordel.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark måtte onsdag se sig slået af Australien, og dermed sluttede den danske rejse ved VM 2022 i Qatar allerede efter gruppespillet.

Danskerne havde i løbet af kampen svært ved at bryde igennem den australske defensiv, som afviste de danske spillere flot, men nu tyder noget på, at Australien har fået lidt ekstra hjælp i kampens slutminutter.

Efter det danske exit er et bestemt klip fra kampen nemlig begyndt at florere på internettet. Et klip og dertilhørende kommentarer, der tyder på, at australierne fik indblik i Danmarks taktiske tanker mod slutningen af kampen.

Se videoen nederst i artiklen

Omkring det 70. minut foretog Danmark to udskiftninger i håbet om at kunne vende kampen til dansk fordel. Her kom Robert Skov og Andreas Cornelius på banen, og med sig havde de en seddel med dessiner til holdkammeraterne på banen.

Sedlen blev angiveligt afleveret til Christian Eriksen, som efterfølgende gav sedlen videre til Pierre-Emile Højbjerg, som til sidst krøllede sedlen sammen og smed den på banen.

Det skulle den australske spiller Mitch Duke eftersigende have fået øje på, hvorefter han samlede den op og videregav informationerne til den australske stab, som straks satte gang i nye taktiske tiltag. Blot fire minutter efter den danske taktiske ændring foretog Australien således en udskiftning samt et formationsskifte.

Det australske medie Channel 9 har også fået nys om historien, men har ikke fået en kommentar fra det australske landshold. Det er ikke første gang, at Socceroos har brugt oppositionsnotater til deres fordel.

I den vigtige straffekonkurrence mod Peru om en plads ved VM-slutrunden smed den australske målmand Andrew Redmayne den peruvianske målmands vandflaske væk fra banen kort før konkurrencens begyndelse. En vandflaske, der eftersigende skulle være dækket til med noter om Australiens straffesparksskytter.

Glem alt om boykot: VM 2022 slår seertalsrekorder flere steder i verden

Australien er videre ved VM og spiller sin næste kamp den 3. december, når de står over for Lionel Messi og Argentina. En kamp som kan følges fra klokken 20:00 på DR1 og DRTV.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer