6 min læsningSuarez om sin berømte redning med hånden: Jeg vil ikke sige undskyld

Luis Suarez var med til at sende Uruguay videre til semifinalen ved VM 2010, da han reddede en bold med hånden på stregen i kvartfinalen mod Ghana. Det vil han ikke undskylde for.

6 min læsning
Luis Suarez, VM 2022, VM Qatar, Ghana-Uruguay, Suarez hånd på bolden VM.

VM 2010 bød på flere mindeværdige hændelser.

En af dem, der nok står klarest, stod Luis Suarez for.

I den forlængede spilletid af kvartfinalen mellem Uruguay og Ghana, valgte den uruguayanske angriber nemlig at benytte sig af ulovlige hjælpemidler.

Et ghanesisk hovedstød havde kurs direkte mod Uruguays mål, hvor Luis Suarez stod placeret på stregen.

Med ganske kort tid tilbage af den forlængede spilletid og en uafgjort stilling, så Suarez sig nødsaget til at redde bolden med hånden. Og det gjorde han. I det 120. minut.

Den ulovlige handling blev opdaget, Luis Suarez fik rødt kort og Ghana blev tildelt et straffespark.

Dermed havde de altså gode forudsætninger for at score det vindende mål, inden kampen ellers skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Men det gjorde de ikke. Asamoah Gyan brændte, og så skulle kampen i stedet afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her trak Uruguay det længste strå, og dermed endte Luis Suarez’ hånd på bolden med at sende Uruguay i semifinalen ved VM 2010, hvor man dog blev slået af Holland.

Fredag står Uruguay og Ghana så overfor for hinanden ved VM endnu en gang.

Til pressemødet forud for de to nationers gensyn, blev Luis Suarez spurgt ind til, om han har lyst til at undskylde for episoden i 2010, som altså endte med at sende Ghana ud i VM-mørket. Det har han ikke.

– Jeg vil ikke undskylde for det. Jeg tog hånd på bolden, men det er en anden spiller, der brændte straffesparket. Ikke mig.

– Jeg ville gerne undskylde, hvis jeg havde lavet en slem tackling, hvor jeg havde skadet en spiller og fået rødt kort.

– Men i den situation tog jeg et rødt kort og dommeren dømte straffe. Det er ikke min skyld, for jeg brændte ikke det straffespark.

– Spilleren, (Asamoah Gyan, red.), som brændte straffesparket, har selv sagt, at han ville have gjort det samme i den situation. Det er ikke mit ansvar, siger Suarez om hændelsen fra 2010.

VM-studie: Danske tømmermænd i Qatar

Luis Suarez får da også medhold i sin holdning til episoden fra Ghanas landstræner, Otto Addo:

– Det handler om perspektiv. Hvis det samme var sket den anden vej rundt, og Ghana var gået videre til semifinalen, så ville alle have sagt, at det var helt normalt, at en spiller gør alt, hvad han kan, for at hjælpe sit hold med at komme i semifinalen.

– Det er ikke et stort emne for mig. Jeg ville forvente det samme af alle andre spillere – at man gør alt, hvad man kan, for at hjælpe sit hold med at gå videre. Også selvom man må ofre sig ved at tage et rødt kort, siger Ghanas landstræner ifølge Daily Mail.

Ghana og Uruguay krydser klinger igen fredag klokken 16.00 ved denne VM-slutrunde.

Her er Uruguay pisket til sejr, mens Ghana kan nøjes med uafgjort, såfremt Sydkorea ikke slår Portugal i det andet opgør i gruppen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer