VM 2026

Marokko snupper førstepladsen efter sejr over Canada

Marokko er videre ved dette års VM-slutrunde, efter de torsdag sejrede over Canada.

VM 2022, VM Qatar, Marokko VM, Marokko-Canada.

Marokko stod i en lukrativ position forud for den sidste gruppekamp ved VM 2022.

Her kunne man med uafgjort eller en sejr sikre sig sin videre færd ved slutrunden, mens man endda også havde muligheden for videre avancement i tilfælde af et nederlag.

Marokko udelukkede dog diverse scenarier, hvor man var afhængige af resultatet i den anden gruppekamp mellem Kroatien og Belgien. De tog nemlig sagen i egen hånd og slog Canada med 2-1.

Allerede efter fire minutter bragte Marokkos helt store stjerne, Hakim Ziyech, holdet i front.

Marokkanerne pressede efterfølgende på for at udbygge føringen.

Det skete efter 23 minutter, da en præcis stikning fandt frem til Youssef En Nesyri, der med et veltimet løb modtog bolden og sparkede den i mål til 2-0.

Kort før pausen blev der dog bragt spænding tilbage i opgøret, da Nayef Aguerd rettede et canadisk indlæg af, så bolden endte i Marokkos mål.

Canada havde ikke det store at spille for, men efter pausen var det alligevel den Nordamerikanske nation, der dominerede.

Marokko modstod dog presset, nerver til trods.

Canada var tæt på ad flere omgange, men udligningen kom aldrig.

Dermed vandt Marokko med 2-1, og snupper lettere overraskende førstepladsen i en gruppe, hvor også Belgien og Kroatien var med.