VM 2026

Spanien videre ved VM trods nederlag til Japan – var tæt på at ryge helt ud

Det var en dramatisk affære, da VM-slutrundens Gruppe E skulle afgøres torsdag aften. Her vandt Japan lettere overraskende over Spanien, men begge nationer er alligevel gået videre.

Spanien-Japan live, højdepunkter Spanien-Japan, VM 2022, VM Qatar.

Japan slog Spanien med 2-1, da de to nationer tørnede sammen torsdag aften.

Dermed er begge nationer videre til knockout-fasen ved VM 2022, eftersom Tyskland slog Costa Rica i den anden gruppe – men ikke stort nok til at indhente spaniernes målscorer i gruppespillet.

Spanierne kom som forventet klart bedst fra start i opgøret, hvor man fra første fløjt satte sig på spillet.

Efter 11 minutter kastede det opgørets første mål af sig, da Cesar Azpilicueta fandt frem til Alvaro Morata, der headede bolden i mål.

Spanien fortsatte efterfølgende med at diktere slagets gang, men Japan fik spillet sig bedre med i opgøret.

Stillingen ved pausen var fortsat 1-0 til Spanien.

Efter pausen fik Japan dog vendt op og ned på tingene.

Her fik den asiatiske nation nemlig udlignet lynhurtigt. 1-1 efter 48 minutter på et mål scoret af Ritsu Doan.

Blot få minutter senere fik japanerne også bragt sig i front, da de scorede kampens sidste mål.

Målet blev godkendt efter et længere VAR-tjek, hvor der blev kigget godt og grundigt på, om bolden havde været ude over baglinjen, inden den blev lagt ind til Ao Tanaka, som dirigerede den i mål.

Spanien kæmpede for at få udlignet resten af kampen, men Japan stod godt imod, og det endte derfor med en 2-1-sejr til Japan.

Dermed skal Luis Enrique og co. glæde sig over, at Tyskland slog Costa Rica i den anden gruppekamp.

Her vandt tyskerne med 4-2, men Costa Rica var på et tidspunkt foran med 2-1. Der var faktisk tre minutter, hvor både Tyskland og Spanien var på vej ud af VM. Spanien slap dog med skrækken og endte med at gå videre på at have en bedre målscorer end tyskerne.

Andenpladsen i gruppen betyder, at Spanien nu møder Marokko i sin første kamp i knockout-fasen.

Samtidig undgår de nu også at møde Brasilien i kvartfinalen, såfremt resultaterne videre i turneringen flasker sig som forventet.

Japan møder Kroatien, inden Brasilien formentlig venter i kvartfinalen, hvis japanerne formår at spille sig så langt i turneringen.

Du kan se kampens statistikker nedenfor, hvor Spanien blandt andet havde et vildt overtag i boldbesiddelse.