VM 2026

Polen videre trods argentinske tæv – gule kort fik afgørende rolle

Argentina sejrede overbevisende over Polen, selvom Messi brændte straffe i første halvleg. Polen gik dog videre alligevel.

Argentina-Polen, Argentina VM 2022, Vm Qatar, hvorfor gik Polen videre ved VM?

Polen kunne sikre sig videre avancement med en uafgjort, Argentina skulle bruge en sejr.

I sidste ende gik de begge videre, selvom Argentina vandt 2-0. Forklaringen følger senere i artiklen.

Argentina satte sig på kampen mod Polen fra start, men det forløsende føringsmål lod vente på sig.

I det 39. minut havde Lionel Messi dog chancen for at få hele den argentinske befolkning op af stolen, da den polske keeper, Wojciech Szczesny, begik straffe på Messi. Szczesny kom ganske enkelt for sent på et indlæg og ramte Messi i ansigtet i stedet for bolden.

Messi tog sig af straffesparket, men Szczesny fik gjort skaden god igen, da han pillede PSG-stjernens forsøg fra 11-meter-pletten.

Dermed kunne de to mandskaber gå til pause ved stillingen 0-0, og Argentina skulle fortsat jagte sejren efter pausen.

Det gjorde sydamerikanerne i dén grad også, for allerede efter et minut af anden halvleg, dukkede Alexis Mac Allister op i det polske felt. En halvkikset afslutning fra Brighton-spilleren endte med at få den perfekte retning mod fjerneste stolpe langs jorden, og denne gang kunne Szczesny ikke stille noget op. 1-0 til Argentina.

Argentina fortsatte med at dominere kampen på alle parametre, mens den polske stjerne, Robert Lewandowski, ikke kunne gøre meget andet end at håbe på, at han ville få en chance for at score på et tidspunkt i opgøret.

I det 67. minut lukkede og slukkede Argentina dog reelt kampen, da Julian Alvarez sparkede bolden i mål.

Men selvom kampen var så godt som afgjort, og Argentina mere eller mindre havde sikret sig videre avancement, var der stadig meget på spil for Polen.

For hold nu fast.

I den anden kamp i gruppen spillede Saudi-Arabien og Mexico mod hinanden. Og skæbnen ville det, at Mexico var kommet foran med 2-0.

Med stillingen i den anden kamp samt 2-0-føringen til Argentina over Polen, var Mexico og Polen pludseligt helt lige på både antal point, målforskel og antal mål scoret.

Og da Polen og Mexico spillede 0-0 i deres indbyrdes kamp, var det altså helt lige på stort set alle parametre – dog med undtagelse af gule kort.

Eftersom Polen lykkedes med at holde Argentina fra yderligere mål, mens Mexico ikke fik udbygget sin føring til 3-0 over Saudi-Arabien, så det længe ud til, at Polen ville gå videre ene og alene af den grund, at de havde fået to færre gule kort end Mexico i løbet af slutrunden.

Mexico var dog klar over, at de grundet de flere gule kort var nødsaget til at jagte en scoring. I stedet endte det med, at Saudi-Arabien løb ned og reducerede til 2-1 i den kamp. Fem minutter inde i dommerens tillægstid.

Hvordan afgøres grupperne ved VM 2022?

Reduceringen ændrede dog ikke på, at Mexico ville gå videre, hvis man scorede sit tredje mål, og de polske spillere og fans på stadion til opgøret mod Argentina sad derfor nervøst og fulgte med på deres telefoner efter slutfløjt i deres egen kamp.

Mexico fik dog ikke scoret yderligere.

Dermed går Polen altså også videre – til trods for et nederlag. Argentina er videre som gruppevindere.