4 min læsningSpænding til det sidste: Her er scenarierne i Danmarks gruppe

Alle fire nationer i Danmarks Gruppe D kan onsdag sikre sig videre avancement. Frankrig er sikre på at gå videre, men franskmændene er ikke matematisk sikre på at vinde gruppen. Her er scenarierne i Danmarks gruppe.

4 min læsning
Her er scenarierne i Danmarks Gruppe D ved VM i 2022 i Qatar. Frankrig Tunesien Australien Danmark
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Mon ikke Kasper Hjulmand og det danske landshold på forhånd havde købt den, hvis en sejr over Australien ville sende dem videre til VM’s ottendedelsfinaler.

Det er nemlig – en smule forsimplet – det, der er på spil, når Danmark onsdag klokken 16 møder ‘Socceroos’ ved VM i Qatar.

Danmark har nemlig ikke 100 procent skæbnen i egne hænder, men det er tæt på.

I VM’s Gruppe D er der kun én ting, der forud for sidste gruppekamp onsdag ligger fast, og det er, at Frankrig er sikret en plads blandt de sidste 16 hold ved VM.

Frankrig bliver efter alt at dømme også etter i gruppen, men den del ligger heller ikke endegyldigt fast.

Hvordan afgøres grupperne ved VM 2022?

Sådan er scenarierne i Danmarks gruppe D:

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark:
Danmark kan efter alt at dømme spille sig videre til VM’s ottendedelsfinaler med en sejr over Australien. Der er dog lige det aber dabei, at Tunesien ikke samtidig må slå Frankrig større, end Danmark slår Australien. Sker det, tager den nordafrikanske nation billetten videre på bekostning af Danmark som følge af en bedre målscore.

Situationen kan yderligere kompliceres, hvis både Danmark og Tunesien vinder med ét. Hvis begge hold vinder 1-0, går Danmark videre, da de i så fald vil have scoret ét mål mere end Tunesien.

Vinder Danmark 1-0, mens Tunesien vinder 2-1, eller Danmark vinder 2-1, og Tunesien 3-2 og så fremdeles, bliver situationen voldsomt kompliceret. I den situation vil Danmark og Tunesien være helt lige på både point, målscore, scorede mål og indbyrdes opgør. Det vil betyde, at landenes skæbne afgøres af de såkaldte disciplinære point, som holdene får for gule og røde kort i gruppespillet. Her er de to lande forud for sidste runde helt lige med fire point, da de begge har fået fire gule kort indtil videre, og antallet af gule og røde kort i den sidste kamp vil derfor blive afgørende. Slutter de igen helt lige her, er der kun én løsning tilbage: Lodtrækning!

Lodtrækning er kun taget i brug én gang tidligere i VM-sammenhæng. Du kan læse mere om lodtrækningen i 1990 samt de føromtalte disciplinære point her.

Hvis Danmark taber eller spiller uafgjort med Australien, vil VM-eventyret under alle omstændigheder være slut for de rød-hvide.

Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Tunesien:
Tunesien er pisket til sejr mod Frankrig, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at gå videre, men selv en sejr er ikke nødvendigvis nok. Foruden ovennævnte scenarie ved en dansk sejr over Australien, kan Tunesien også gå videre med en sejr, hvis Danmark og Australien samtidig spiller uafgjort. Hvis Tunesien vinder og Australien vinder, ryger Tunesien ud af VM.

Uafgjort eller nederlag til Frankrig vil sende Tunesien ud af VM.

Foto: Jewel Samad/AFP/Ritzau Scanpix

Australien:
Australien er sikret videre avancement med en sejr over Danmark, men mindre kan muligvis gøre det for ‘Socceroos’.

Spiller Australien uafgjort mod Danmark, går de videre såfremt Frankrig ikke taber til Tunesien. Fransk sejr eller uafgjort vil sende Australien videre med uafgjort.

Taber Australien til Danmark er de færdige ved VM.

Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Frankrig:
Frankrig er allerede sikret videre avancement, og kun to mindre sensationen kan fravriste dem gruppens førsteplads. Det vil foruden et fransk nederlag til Tunesien kræve, at Australien slår Danmark.

Frankrig har forud for sidste kamp en målscore på plus fire mål, mens Australiens lyder på minus to mål. Den målscore vil skulle tippes til Australiens fordel ved eksempelvis en australsk 4-0-sejr over Danmark samt et fransk 3-0-nederlag til Tunesien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer