VM 2026

Kudus gav Ghana sejren efter sydkoreansk comeback

Ghana havde kampen i sin hule hånd, men i anden halvleg kom Sydkorea tilbage. Med to mål sørgede Mohammed Kudus dog for en ghanesisk sejr.

Den tidligere FC Nordsjællan-spiller, Mohammed Kudus, scorede to gange og sørgede for at Ghana slog Sydkorea ved VM i Qatar 2022.

Ghana tabte første kamp ved VM 3-2 til Portugal, men mandag leverede de samme resultat med omvendt fortegn.

Det var i høj grad en gammel kending af den danske Superliga, der stod bag sejren, da den tidligere FC Nordsjælland-spiller, Mohammed Kudus scorede to af Ghanas mål.

Afrikanerne stod i sin anden gruppekamp overfor Sydkorea, der i sin første kamp havde spillet 0-0 med Uruguay, og point var således et krav for begge mandskaber, hvis de fortsat skulle have VM-skæbnen i egne hænder.

Trods et overtal i både spil og chancer var det ikke asiaterne men derimod ‘Black Stars’, der gik til pause med en føring.

Southampton-forsvareren Mohammed Salisu kom midtvejs i første halvleg først på en nedfaldsbold i det sydkoreanske felt, og så var Ghana foran.

1-0-føringen blev fordoblet 10 minutter senere, da Mohammed Kudus snittede et indlæg fra Jordan Ayew i mål.

137 VM-spillere repræsenterer ikke deres fødenation – én dansker på listen

En ghanesisk lå i kortene i anden halvleg, men det lavede Cho Gue-Sung på tre minutter gevaldigt om på.

Den høje koreaner sled sig forrest på et indlæg fra venstre side efter en times spil, og med afslutningen fra kort afstand havde Lawrence Ati-Zigi ingen chance i det ghanesiske mål.

Tre minutter senere satte Gue-Sung Cho sig igennem igen, da han på et nyt indlæg fra venstrekanten steg overlegent over Gideon Mensah ved bagerste stolpe og endnu engang efterlod Ati-Zigi uden chancer på målstregen.

Sydkorea havde kun det ene point i hånden i syv minutter, for med 20 minutter tilbage af kampen tog asiaterne en ordentlig skraber i forsvaret.

Kim, Kim, Kim… Kim Kim.. Jung… og de andre

Med meget simple midler spillede Ghana sig til et indlæg fra venstre side, og da Inaki Williams sparkede et kæmpe hul i luften, havnede bolden igen ved Mohammed Kudus, der med en flad afslutning bragte Ghana på 3-2.

Sydkorea satte sig efterfølgende på spillet, og spillede sig særligt i de 10 tillægsminutter til et par pæne muligheder, men scoret fik de ikke, og dermed blev det Ghana, der kunne sætte tre point ind på kontoen.

Efter kampen fik Sydkoreas portugisiske træner, Paulo Bento, rødt kort for sine protester overfor den engelske dommer Anthony Taylor.