3 min læsningDBU-boss: Sådan har fodbolden udviklet sig

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, mener, at det fysiske aspekt fylder mere i topfodbold i dag, end dengang han selv var professionel.

3 min læsning
Peter Møller, DBU, dansk fodbold udvikling, VM 2022.

Peter Møller er qua sin stilling som fodbolddirektør i DBU travlt beskæftiget i øjeblikket.

Han er således i Qatar, hvor både de danske præstationer ved VM-slutrunden samt alt det omkring den kontroversielle- og omdiskuterede slutrunde formentlig holder ham optaget i mange af døgnets vågne timer.

Campo.dk fangede ham dog til et interview inden turen gik til Qatar, hvor vi foruden forholdene og værtskabet ved slutrunden også fandt tid til at tale lidt om fodbold.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Blandt andet efterspurgte vi hans besyv om fodboldens udvikling i forhold til dengang han selv gjorde karriere på grønsværen.

– Der er selvfølgelig stor forskel. Men jeg synes også, at spillerne var seriøse dengang. Altså, du kommer ikke på landsholdet eller til udlandet, hvis ikke du er seriøs.

– Men hver tid havde sin epoke og øjeblikke – og måde at gøre det på. Det er klart, der er meget mere fokus på væske, på mad og på søvn nu. På det fysiske.

– Spillerne har nogle folk knyttet omkring sig, som de stoler meget på. Der er også fodboldpsykologer inde over. Så de der eksperter, der er omkring spillerne, de er selvfølgelig blevet flere, end de var dengang.

– Det har jo kun været positivt for spillerne, og er med til at gøre dem endnu bedre. Så der er jo sket en udvikling der. Spillet har også flyttet sig. Det er meget hurtigere nu. Der er selvfølgelig sket en masse ting.

Peter Møller har dog svært ved at vurdere, om spillerne i dag er blevet mere professionel.

– Det er svært at sammenligne. Jeg tror bare, at de er i en anden tid nu, hvor de selvfølgelig også er super professionelle. Men det synes jeg også at de var i 90’erne, siger Peter Møller.

Peter Møller slog i sin tid igennem i AaB, inden han i 1993 blev hentet til F.C. København. Efter blot et år i hovedstadsklubben gik turen til FC Zürich på et lejeophold, inden han året efter skiftede til Brøndby på en fri transfer.

Her tilbragte han to sæsoner, hvorefter udlandet kaldte endnu en gang. I løbet af de næste tre år nåede han at optræde for Real Oviedo i Spanien, Fulham i England og PSV Eindhoven i Holland, og et kort ophold i Brøndby, inden turen gik til FCK endnu en gang.

Efter fire og et halvt år i anden omgang i F.C. København, lagde han støvlerne på hylden ved årsskiftet fra 2005 til 2006.

Peter Møller om FIFA-præsident: Han siger nogle rystende ting

Han nåede at vinde det danske mesterskab ad flere omgange med både Brøndby IF og F.C. København.

Peter Møller blev topscorer i Superligaen i sæsonerne 1991/1992 og 1992/1993 – begge gange for AaB.

I landsholdsregi nåede Peter Møller at optræde for A-landsholdet 20 gange med fem mål til følge.

Peter Møller er fortsat den tredjemest scorende spiller i Superligaens historie med sine 135 mål. Kun Søren Frederiksen (139) og Morten ‘Duncan’ Rasmussen (145) overgår DBU-fodbolddirektøren.

Du kan se interviewet med Peter Møller i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer