VM 2026

Optimistisk Eriksen: Udgangspunktet er det samme uanset

Christian Eriksen ærgrede sig lørdag aften over nederlaget til Frankrig, men det ændrer ikke noget for den danske profil og landsholdet.

Nederlaget til Frankrig ærgrer Christian Eriksen, men for den danske profil ændrer det ikke noget, for Danmark skal alligevel ud og have et resultat mod Australien.
Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix

En sejr havde været flot, en uafgjort havde været fint, men nederlaget er til at leve med.

Det er konklusionen for Christian Eriksen og det danske landshold, efter de lørdag aften tabte 2-1 til de franske verdensmestre i anden gruppekamp.

Nu skal Danmark slå Australien i den sidste kamp gruppekamp, hvis vi for femte gang ud af seks mulige skal spille os videre fra indledende gruppespil ved VM.

– Bittert nederlag i sidste ende synes jeg, men det ændrer ikke noget på vores indstilling til næste kamp.

– Det havde været det samme udgangspunkt, hvis vi havde vundet eller spillet uafgjort; Vi skal ud og have et resultat mod Australien, og jeg synes egentlig, at det føles fint, at vi skal ud og vinde. Det er meget nemt og ligetil, siger Christian Eriksen til DR.

Australien slog tidligere lørdag Tunesien 1-0, og dermed er det Australien, der efter to kampe ligger til at tage Gruppe D’s anden billet videre til VM’s knockoutrunde.

Med en sejr over netop Australien i sidste gruppekamp vil Danmark overhale ‘Socceroos’, men samtidig må Tunesien ikke slå Frankrig større end Danmark slår Australien.

Simon Kjær om Christian Eriksen: En af de bedste nogensinde

Havde Danmark slået Frankrig lørdag, ville Eriksen, Hjulmand og kompagni alligevel skulle have point mod Australien for at sikre videre avancement, mens en uafgjort mod Frankrig – ligesom et nederlag – ville have krævet en sejr over Australien.

Christian Eriksen ved godt, hvad tiden skal bruges på, inden den afgørende kamp mod Australien.

– Vi skal holde hovedet koldt og få slappet af og komme ovenpå, og så har vi en vigtig kamp igen om et par dage til at kunne køre fuldt på for at få en sejr, lyder det fra Eriksen.

Kampen mod Australien spilles onsdag klokken 16, samtidig med at Frankrig og Tunesien mødes i den anden kamp i gruppen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P