1 min læsningFrankrig bryder mangeårig VM-forbandelse

Ifølge historiebøgerne ville Frankrig ikke nå videre fra gruppespillet, men med sejren over Danmark, bryder franskmændende forbandelsen de selv startede.

1 min læsning
Med 2-1 sejren over Danmark er Frankrig sikret en plads i ottendedelsfinalerne, og franskmændene bryder dermed en VM-forbandelse de startede i 2002.

Frankrig har brudt en besynderlig VM-forbandelse.

Med 2-1 sejren over Danmark er franskmændene, som det første hold ved VM, sikret en plads i ottendelsfinalerne – men det lå ikke i kortene historisk set.

Højbjerg fik bud fra Frankrig: Følte mig hjemme i den danske trøje

De seneste fire gange et europæisk hold er gået ind i turneringen som forsvarende verdensmestre har de vinket farvel allerede efter grupperspillet.

I 2002 åbnede Frankrig selv forbandelsen. Dernæst røg Italien ud som regerende mestre i 2010, så Spanien i 2014 og ved seneste slutrunde i 2018, måtte Tyskland tage afsked med VM, da de også røg ud i gruppespillet.

Dermed er Frankrig det første europæiske hold, der som forsvarende mestre, kommer videre fra gruppespillet, da de nu med seks point har sikret sig førstepladsen i gruppe D.

Med danske briller har Frankrig dog stadig en afgørende kamp tilbage, da franskmændene helst skal hente point mod Tunesien, så Danmark selv kan afgøre deres skæbne med en sejr over Australien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer