VM 2022

2 min læsningVM-målfest: Spanske målmaskiner slog VM-rekord da Costa Rica blev kørt midtover

Det spanske landshold fik onsdag aften en særdeles god start på VM 2022 i Qatar, da de udspillede Costa Rica fra start til slut.

2 min læsning
Spanien slår Costa Rica ved VM 2022 i Qatar. 7-0 til Spanien .
Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Onsdag aften var det Spanien og Costa Ricas tur til at åbne sine respektive VM-kampagner.

Og det skulle blive noget af en VM-åbner for begge mandskaber – for nogen særdeles positivt og for andre særdeles negativt.

Selvom VM-slutrunden allerede har budt på flere store overraskelser, som Tysklands nederlag til Japan og Argentinas nederlag til Saudi Arabien, så var det forhåndsfavoritterne fra Spanien, der trak sig sejrrigt ud af onsdagens opgør.

Faktisk skulle kampen gå hen at blive ny VM-rekord for det spanske landshold. Nationens hidtil største sejr ved en VM-slutrunde lød før i dag på 6-1. Men efter i dag er rekorden nu udbygget til utrolige 7-0.

Første mål i opgøret skulle falde allerede efter 11 minutter. Efter rigtig flot spansk opspil og en utrolig vending af Dani Olmo, kunne Olmo selv loppe bolden over Costa Ricas målmand, Keylor Navas.

Og der skulle blot gå ti minutter, før Spanien igen var på spil i det costaricanske felt. Et indlæg havnede for fødderne af Marco Asensio, der på førsteberøringen sparkede bolden mod mål og udenom Keylor Navas, der så en smule langsom ud i situationen.

Det spanske angrebstog fortsatte. Igen skulle der blot gå ti minutter efter den seneste scoring. Her fik spanierne tilkæmpet sig et straffespark, som Ferran Torres sikkert sparkede i kassen til 3-0, som også var stillingen ved pausefløjt.

Spanien buldrer derudaf: 88 år siden sidst

Nogen ville måske have troet, at Spanien ville komme stille og roligt ud til anden halvleg, da kampen nærmest var afgjort efter de første 45 minutters spil.

Men spaniernes angrebsiver fortsatte efter pausen. Efter 54 minuttes spil kunne Ferran Torres således sparke bolden i mål for anden gang. Og femten minutter før tid var det så den unge FC Barcelona-stjerne, Gavi, der kom på måltavlen.

Og som om det ikke var nok, så skulle der falde hele to yderligere scoringer til sidst i opgøret. Først ved Carlos Soler efter 90 minutter og til sidst ved Alvaro Morata efter 93 minutter.

Det skulle blive de sidste mål i opgøret, som Spanien dominerede fra start til slut. Kampen endte således med en overbevisende sejr på 7-0 til Spanien.

Se kampstatistik og gruppestilling herunder

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer