VM 2022

1 min læsningDBU melder ud: FIFA-exit kan komme på tale

Dansk Boldspil-Union er langt fra tilfredse med FIFA og FIFAs præsident. Og det kan få alvorlige konsekvenser i fremtiden.

1 min læsning
Formand for DBU Jesper Møller, direktør for DBU Jakob Jensen og fodbolddirektør for DBU Peter Møller holder pressemøde under fodbold-VM i Qatar, onsdag den 23. november 2022.

DBU er mildest talt rasende over, at man ikke har fået lov til at bære det omtalte ‘One Love’-anførerbind.

Onsdag valgte DBU så at tage bladet fra munden og udtale sig om FIFA og FIFAs præsident, Gianni Infantino. Og her blev der ikke lagt fingre imellem.

Det skete på et pressemøde onsdag formiddag.

– Den situation, vi står i, er ganske enkelt ekstraordinær. Jeg er ikke bare skuffet, jeg er vred. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændig uacceptabelt, sagde DBU-formand Jesper Møller på pressemødet.

Jesper Møller kunne desuden fortælle, at man fra DBUs side ikke ønsker at støtte op om FIFA-præsidenten, Gianni Infantino, når der snart er præsidentvalg.

Historien har talt: Kæmpe overraskelse på vej i Danmarks gruppe

– Vi har en politisk situation, hvor der er præsidentvalg på næste kongres. Der er 211 lande i FIFA, og jeg forstår, at præsidenten har støtteerklæringer fra 207 lande. Jeg kan sige, at Danmark ikke er blandt de 207 lande. Det kommer vi heller ikke til at blive.

Ifølge Jesper Møller er situationen med FIFA så alvorlig, at han ikke vil afvise, at det kan komme på tale, at DBU melder sig ud af FIFA, såfremt der ikke sker forandringer.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer