VM 2022

1 min læsningHistorien har talt: Kæmpe overraskelse på vej i Danmarks gruppe

Kigger man i historiebøgerne, kunne noget tyde på, at der venter et overraskende chok-exit i gruppespillet, som kan spille gruppesejren direkte over i Danmarks favør.

1 min læsning
Historiebøgerne fortæller, at Frankrig kommer til at få det svært ved VM i Qatar.
Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

I 2018 trak Frankrig sig sejrrigt ud af VM-slutrunden i Rusland.

Nu står et stjernespækket fransk landshold så over for sit titelforsvar til dette års VM-slutrunde i Qatar.

Franskmændene er spået gode muligheder for igen at kunne hive VM-trofæet med hjem til Frankrig. Kigger man i historiebøgerne, vil man dog blive gjort opmærksom på en helt anden fortælling.

Der virker nemlig til at hvile en mindre forbandelse over de europæiske hold, der går ind til VM-slutrunder som regerende mestre.

De seneste fire gange et europæisk hold har vundet verdensmesterskabet er de nemlig blevet sendt hjem allerede i gruppespillet.

Frankrig kastede selv forbandelsen første gang i 2002. Efter at være blevet verdensmestre i 1998 røg franskmændene skuffende ud i gruppespillet, hvor et nederlag til Danmark blandt andet var med til at slå sømmene i kisten.

Endnu et skadeschok rammer Frankrig: Benzema udgik og er tvivlsom til VM

Senere har først Italien og dernæst Spanien og Tyskland lidt præcis samme skæbne, da de gik ind til VM-slutrunderne i henholdsvis 2010, 2014 og 2018 som regerende verdensmestre.

Forbandelsen over verdensmestrene kan vise sig at servere førstepladsen i slutrundens Gruppe D på et sølvfad for det danske landshold, der dermed formentlig undgår Argentina i ottendedelsfinalen og altså gør den videre vej i turneringen betragteligt nemmere.

Frankrigs titelforsvar tager sin begyndelse, når de tirsdag klokken 20:00 møder Australien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer