VM 2022

2 min læsningChefredaktør om anførerbind: Fodbolden spænder ben for sig selv

Campo.dk's chefredaktør, Allan Hvid, er ikke imponeret over DBU og de syv øvrige fodboldforbund, der i sidste øjeblik har besluttet sig for at trække i land og ikke bære det særlige "One Love"-anførerbind.

2 min læsning
DBU, anførerbind, One Love, VM Qatar, VM 2022.

Det lignede længe, at otte europæiske nationer ved VM ville gå sammen om at sende et signal til omverdenen. Danmark var blandt de otte nationer.

Signalet, der ifølge DBU indeholdt et budskab om at man skal forene og forbinde i stedet for at udelukke og diskriminere, skulle sendes gennem “One Love”-anførerbindet, som anførerne for de otte nationer efter planen skulle have båret ved VM-slutrunden i Qatar.

De otte lande endte dog med at trække i land i sidste øjeblik, da FIFA ikke længere kun truede med økonomiske sanktioner, men også sportslige sanktioner i form af et gult kort til anføreren med det særlige armbind på.

Beslutningen om at droppe “One Love”-anførerbindet fra DBU’s side vækker dog ikke ligefrem begejstring hos campo.dk’s chefredaktør, Allan Hvid.

– FIFA truer med sportslige sanktioner og ikke kun bøder, og så makker alle ret og kravler ned fra træet. Det vidste vi da godt, ville ske! Vi taler så meget om forbilleder blandt spillerne, men fodboldens verden er alt andet end forbilledlig lige nu.

– Otte forbund var i går stålsatte på at fortælle verden om, hvor mangfoldig den bør være, og at vi står for et godt menneskesyn. I stedet ligner de nu en bortløben våd hund, der står i døren hos FIFA, siger Allan Hvid.

Allan Hvid mener, at DBU med beslutningen har underlagt sig en af fodboldens største udfordringer.

– Det beskriver desværre bare et af fodboldens allerstørste problemer. At alt er fedtet ind i enorme kommercielle hensyn. Og når et lillebitte nobelt statement kan få otte store fodboldnationer til at føje sig natten over, så ender fodbolden desværre med at spænde ben for sig selv.

– Derfor bør DBU stoppe med at signalere en masse, de alligevel ikke er klar til at føre ud i livet, slutter chefredaktøren.

DBU-boss: Ekstremt skuffet over FIFA

Udover Danmark havde også Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Wales, Tyskland og England planlagt at bruge anførerbindet, men de har altså nu alle i fælleskab besluttet, at det ikke kommer til at ske.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer