VM 2022

2 min læsningDet danske landshold trodser FIFA: Stiller op med særligt anførerbind

Danmarks anfører kommer til at stille op med et særligt anførerbind ved VM, selvom FIFA har meldt ud, at de vil stå for at diktere en række opråb på nationernes anførerbind.

2 min læsning
Simon Kjær kommer til at stille op med et særligt anførerbind ved VM
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lørdag meldte det internationale fodboldforbund FIFA ud, at alle anførere ved VM-slutrunden kommer til at bære en række bestemte anførerbind, der repræsenterer forskellige kampagner dikteret af FIFA selv. Det kommer Danmark bare ikke til.

Her vil man i stedet spille med ‘OneLove’-anførerbindet, som man har gjort i de seneste kampe, der er dekoreret med et hjerte i regnbuefarver og er en del af en antidiskriminationskampagne, som flere andre nationer også tager del i. Det fortæller DBU-fodbolddirektør Peter Møller ifølge TV 2:

– Intentionen har hele tiden været, at vi har skulle spille med det armbind, som vi gjorde i de tidligere kampe. Det har hele tiden været hensigten, at vi gerne ville spille med det, og det gør vi så, siger Peter Møller og fortsætter:

– Vi har haft tre spor, vi har kørt: Vi har haft den kritiske dialog, vi har haft intentionen om at spille med et kritisk budskab på vores træningstrøjer, og så har vi haft det tredje ben at gå på, hvor vi sammen med andre nationer – England, Tyskland, USA, Belgien og Holland – vil spille med det her armbind.

På bagkant ved fodbolddirektøren dog ikke, hvad en eventuel konsekvens bliver:

– Jeg aner ikke noget om, hvad straffen vil blive. Det får vi måske nogle indikationer på, når England og Holland spiller dagen inden os. Det bliver vi nok klogere på.

Fransk tidligere landsholdsprofil spår: Danmark vinder det hele

Danmark åbner sin VM-slutrunde på tirsdag den 22. november klokken 14:00, hvor Tunesien venter på Education City Stadium i Al-Rayyan.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer