VM 2022

3 min læsningSkiftede fra Superligaens top til bund: Mentalt hårdt, men jeg fortryder ikke

Lars Kramer tog i sommer skiftet fra Viborg FF til AaB, men trods det svære efterår i AaB, kombineret med Viborgs succes, fortryder han ikke - selvom det kan være hårdt.

3 min læsning
Lars Kramer, AaB, Superligaen, Viborg FF.

Interview og video: Mathias Blohm

Viborg FF er nummer to, AaB er nummer 11. Der er 18 points forskel efter de første 17 runder af Superligaen.

Hollandske Lars Kramer så det formentligt som et skridt op i karrieren, da han fulgte i Lars Friis’ fodspor og skiftede Viborg FF ud med AaB.

Nu hvor de danske superligaklubber er gået på vinterpause, vidner tabellen dog om en anden sandhed. Her er det nemlig Viborg, der har kurs mod top seks og europæisk fodbold i næste sæson, mens AaB formentlig kun har ét for øje: overlevelse i Superligaen.

– Jeg kom fra Viborg, og AaB var i top seks og skulle spille med om de europæiske pladser. Nu er det faktisk omvendt; Viborg er med helt fremme, og jeg er nede, siger Lars Kramer til campo.dk.

Den 23-årige midtstopper erkender da også, at det kan være hårdt af og til. Men det betyder ikke, at han har kastet håndklædet i ringen.

– Mentalt er det selvfølgelig hårdt for mig at se dem vinde, mens vi kæmper med det.

– Men det er en udfordring, og det kan jeg godt lide. Jeg og vi er nødt til at arbejde virkelig hårdt for at komme tilbage på rette spor, fortæller Lars Kramer.

Når man som fodboldspiller har skiftet fra en klub, der nu spiller med i den helt sjove ende af tabellen, samtidig med at ens nye klub mod forventningen skal kæmpe for overlevelse, er det svært ikke at forestille sig, at man fortryder skiftet. Det mener Lars Kramer dog ikke er tilfældet.

– Jeg har fået det spørgsmål en hel del på det seneste, men jeg svarer nej. Jeg fortryder ikke ting, jeg har valgt. Jeg har styr på min karrierevej, og jeg synes stadig, at det er et rigtig godt skridt.

– Hvis jeg sammenligner mig selv med den sidste kamp, jeg spillede sidste vinter i 2021 og til nu, i 2022, så har jeg taget fantastiske skridt. Ikke bare på banen, men i de sidste kampe også som anfører. Jeg forbedrer mig og lærer nye ting.

– Så nej, jeg fortryder overhovedet ikke, for jeg kan se, at jeg vokser på det personlige plan.

Avis: AaB og Thelander er nået til enighed

Lars Kramer har i denne sæson spillet samtlige af AaB’s kampe fra start, til trods for både dårlige resultater og et trænerskifte.

Nu kan han sammen med resten af holdkammeraterne benytte vinterpausen til at forberede sig på foråret i Superligaen, hvor AGF venter på den anden side af nytår den 18. februar. Den 28. februar venter Lars Kramers tidligere arbejdsgiver, Viborg FF, i kvartfinalen i Pokalen.

Du kan se interviewet med Lars Kramer i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer