VM 2022

2 min læsningMaradonas legendariske ‘Hand of God’-bold solgt for tocifret millionbeløb

Onsdag fandt en stor auktion sted, hvor man blandt andet kunne byde på den bold, som Maradona sendte i kassen med hånden ved VM i 1986.

2 min læsning
Guds hånd-bolden er blevet solgt. Diego Maradona. Hand of God. VM 1986 Mexico.
Foto: Asl/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Året var 1986. Og med danske fodboldøjne husker man nok året for en særlig ting. Danmark var nemlig med ved en VM-slutrunde for første gang i historien.

Men selvom de danske præstationer var flotte og ekstraordinære, og Preben Elkjær bombede kasser ind, så vil verden nok huske VM-slutrunden i 1986 for en helt særlig ting. Nemlig Maradonas mål ved hjælp af guds hånd.

Onsdag fik omverdenen så endelig mulighed for selv at få fingrene i den legendariske bold, der blev hjulpet i kassen af guds hånd. Bolden var nemlig på auktion hos det London-baserede auktionshus Graham Budd Auctions.

Den legendariske Adidas-bold blev brugt i alle 90 minutter i VM-kvartfinalen mellem England og Argentina. Bolden var før dagens auktion ejet af dommeren fra selvsammen kamp – altså dommeren, der fejlagtigt tilkendte Maradona og Argentina målet. Navnet er Ali Bin Nasser og han er fra Tunesien.

Nu mente han dog, at det efter 36 år var det rette tidspunkt til at dele bolden med resten af verden. Og derfor er det også hans håb, at den fortsat anonyme køber vil udstille bolden til hele verdens skue.

Udover at være ‘Guds Hånd’-bolden tog bolden også del i et andet legendarisk mål. Nemlig Maradonas solomål, hvor han driblede hele vejen fra egen banehalvdel og lagde bolden ind bag den engelske keeper, Peter Shilton.

Medie: VM-komiteen afviser falske VM-fans i Qatar – Hjulmand kalder det et teater

Og så tilbage til auktionen. Det skulle nemlig ikke gå stille for sig med buddene. Den legendariske VM-bold, hvis mønster er inspireret af aztekernes arkitektur og vægmalerier, endte med at blive solgt for et tocifret millionbeløb.

Det var på forhånd forventet, at bolden kunne skrabe 20-25 millioner kroner sammen. Med det for øje måtte sælgeren dog gå skuffet hjem.

Den legendariske bold blev nemlig erhvervet til en pris på 2,4 millioner dollars – svarende til omkring 17 millioner kroner.

VM-overblik: De er favoritter ved VM 2022 i Qatar

Det er ikke første gang, at Maradona-accessories fra den legendariske VM-kamp mod England ved VM 1986 i Mexico er blevet solgt på auktion.

I foråret blev Maradonas trøje fra selvsamme kamp solgt for et beløb svarende til omkring svimlende 60 millioner kroner, hvilket gjorde trøjen til alletiders dyreste sportsobjekt.

En rekord der dog siden er blevet slået, da Michael Jordan-trøje fra NBA-finaleserien i 1998 blev solgt for omkring 75 millioner kroner.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer