VM 2022

2 min læsningMedie: VM-komiteen afviser falske VM-fans i Qatar – Hjulmand kalder det et teater

Anklager om falske VM-fans florerer efter flere videoer og billeder viser glade fodboldfans i Qatars gader. Nu afviser VM-komiteen påstanden om falske VM-fans, mens Hjulmand kalder det for et teater.

2 min læsning
Falske VM-fans i Qatar. VM 2022 i Qatar.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Det ser ud til, at VM-festen i Qatar allerede er i fuld gang, efter flere videoer og billeder i disse dage florerer af glade VM-fans i Qatars gader.

Men noget er galt, mener mange. Det ser ikke rigtigt ud. Og det har fået mange til at påstå, at der er tale om ‘falske VM-fans’ i form af eksempelvis migrantarbejdere, der opholder sig i ørkenstaten.

Det afviser VM-komiteen dog pure. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge mediet fortæller Qatars VM Supreme Comittee, at de ikke er overrasket over beskyldningerne, som absolut intet har på sig.

– Adskillige journalister og kommentatorer har på sociale medier sat spørgsmålstegn ved, om der er tale om ægte fans, skriver VM-komiteen og fortsætter:

– Vi afviser på det kraftigste disse beskyldninger, som både er skuffende og ikke overraskende. Qatar og resten af verden er sammensat af en bred vifte af fodboldfans, som har følelsesmæssige forbindelser til mange nationer.

VM-spiller hylder Christian Eriksen: Det han gjorde var inspirerende

Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, har ligeledes bidt mærke i de lidt suspekte ‘Danmark-fans’.

Og hvis mistanken om, at fansene er falske holder stik, så er det ikke noget, der falder i god jord hos landstræneren.

– Det er jo latterligt. Hvis det er, som det ser ud til at være, er det jo et teater.

– Jeg synes, der bliver talt ned til os, hvis folk virkelig tror, at man kan bilde folk ind, at det er nogle, der er galoperende glade for at være fans af Danmark eller England, hvis man ikke er det om et år også. Det er at tale ned til folk, og det er et teater, siger landstræneren på onsdagens pressemøde.

Se hele listen: Her er alle nationernes nummer 10 ved VM-slutrunden

VM-slutrunden sparkes i gang den 20. november, når værtsnationen Qatar spiller åbningskampen imod sydamerikanske Ecuador.

Danmark spiller første kamp ved VM-slutrunden den 22. november, når Hjulmands tropper støder sammen med Tunesien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer