VM 2022

3 min læsningFCM-boss kigger indad efter “træls efterår”: Ingen er tilfredse

Efter 29 kampe og en tidlig vinterpause, er tiden nu inde til at evaluere efteråret i FC Midtjylland. Klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein, beskriver det som et "træls efterår".

3 min læsning
Claus Steinlein, FC Midtjylland, Superligaen, FCM.

FC Midtjylland har haft nok at se til i efteråret.

Pokalfodbold, Superliga og Europa League. Alt i alt 29 kampe.

Selvom FC Midtjylland kan bryste sig af at være det eneste danske hold, der skal spille europæisk fodbold på den anden side af vinterpausen, er der ikke meget at råbe hurra for i de hjemlige turneringer.

Således blev FC Midtjylland sendt ud af Pokalen af rivalerne fra Viborg FF kort før vinterpausen, samtidig med at man overvintrer på en skuffende syvendeplads i Superligaen.

– Det er ikke normalt med den sæson, vi hidtil har spillet. Samtidig er det ikke normalt, at vi afskediger en træner. Derfor vil jeg gerne indrømme, at det har været et træls efterår, og det er noget, vi har fuldt fokus på.

– Heldigvis har vi mange dygtige folk i Midtjylland, som har været med på den lange rejse. De kender symptomerne og ved, hvor vi skal hen, siger den administrerende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, til FC Midtjyllands hjemmeside og fortsætter:

– Ser man på hele 2022, har vi vundet DBU Pokalen og er som det eneste danske hold gået videre i Europa. Men samtidig har vi ikke leveret i Superligaen, og det er naturligvis ikke godt nok, og derfor kigger vi indad. Der ligger et hårdt arbejde foran os i jagten på at skabe forbedringer.

Siden Albert Capellas tog over efter Bo Henriksen som cheftræner i FC Midtjylland, begyndte resultaterne indledningsvist også at ændre sig til det bedre.

– Vi havde en stor fremgang under Albert til at starte med. Efter et par kampe så vi ind i nogle forbedringer, og jeg synes egentlig, vi var på rette vej. Men i den sidste periode er vi gået nedad både på resultater og data, og det skal vi naturligvis have masser af snakke om. Vi er udemærket klar over, at vi skal levere bedre.

Claus Steinlein gør slutteligt opmærksom på de flotte resultater i Europa, hvor man formåede at spille sig videre i en pulje med blandt andre Feyenoord og Lazio.

– Jeg tror, folk undervurderer, hvor store klubber vi spillede imod. Lazio ligger nummer fire i Serie A, og Feyenoord er et stort europæisk mandskab. I Europa har vi fundet systemet, men i Superligaen gik vi i stå til sidst. Det skal vi bruge resten af november og december samt starten af 2023 på at rette op, siger Claus Steinlein og fortsætter:

– I Superligaen ligger vi samlet set, hvor vi har fortjent. Det er ikke godt nok, når man kigger på vores budget, spillertrup og hvordan vi har præsteret de seneste fem år. Det skal naturligvis laves om, men det er mest af alt os, som har været med på den lange rejse, der har ramt ved siden af på nogle punkter. Ingen i klubben er tilfredse, og vi kæmper hver eneste dag for at få et bedre 2023.

FCM-boss om Isaksen-salg: Ingen tvivl om at han skal afsted

FC Midtjylland kan trøste sig med, at man gennem det flotte gruppespil i Europa League nu er kravlet op som nummer 63 i Europa.

Efter vinterpausen venter en svær modstander i form af Sporting CP i Europa League-playoff.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer