Newcastle holder fast i tredjepladsen: Sender Chelsea på VM-pause med et nederlag

Newcastle er en af denne sæsons helt store overraskelser i Premier League, og lørdag fortsatte den nyrige klub med at imponere.

Newcastle-Chelsea, Premier League.

Newcastle vandt lørdag med 1-0 hjemme over Chelsea, og har dermed sikret sig en placering som nummer tre i Premier League under VM-pausen.

Opgøret var ellers fortsat målløst efter en times spil, og man kunne så småt begynde at spekulere i, om begge mandskaber i virkeligheden var tilfredse med at spille uafgjort.

Som anden halvleg skred frem kom Newcastle dog til flere, og store, chancer, og i det 67. minut gik den ikke længere for Chelsea.

Her driblede Newcastle Miguel Almiron på tværs af banen nær Chelseas felt, inden Joe Willock afbrød sin holdkammerats dribletur ved at afslutte mod mål.

Det viste sig at være en god beslutning, for sekundet efter kunne Joe Willock løbe mod nærmeste hjørneflag, hvor han gled på knæene ud mod de ekstatiske og jublende Newcastle-fans på St James’ Park.

Kampen bølgede efterfølgende frem og tilbage, men hverken Newcastle eller Chelsea formåede at få netmaskerne til at blafre igen.

Thomas Frank om dobbelt målscorer mod City: Dybt skuffet

Mens Newcastle kan gå til VM-pause på en flot tredjeplads i Premier League, må Chelsea tage til takke med en placering som nummer otte – med risiko for at dumpe ned på niendepladsen, hvis Fulham slår Manchester United søndag.

Chelsea har desuden ikke vundet i de seneste fem Premier League-kampe.