VM 2022

2 min læsningSchmeichel om landsholdet: Vores land elskede os ikke

Kasper Schmeichel åbner op om sin første tid på landsholdet, hvor udsigten til tomme tribuner var forventeligt fremfor et særsyn.

2 min læsning
Kasper Schmeichel taler om nogle svære år på Danmarks landshold.
Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Alle elsker det danske landshold… Eller sådan føles det i hvert fald nogle gange.

Opbakningen til landsholdet har været enorm, siden Kasper Hjulmands tropper tryllebandt hele fodbold-Danmark og tilspillede sig en semifinaleplads til EM.

På grund af nutidens store opbakning, kan man hurtigt glemme, at støtten til de rød-hvide i mange år forinden efterlod et fesent indtryk. Det har holdets sidste-skanse Kasper Schmeichel dog ikke glemt.

– Intet gør mig mere stolt og glad, fordi jeg ved, hvor vi var. Som hold var vi lukket om os selv og altid i defensiven. Vi var ikke elsket af vores land og vi kunne ikke fylde vores stadion. Der var ikke en stor interesse for landsholdsfodbold, siger Schmeichel til FIFA og fortsætter:

– Drømmen var at vende det, men kun vi kunne gøre det. Vi kunne kun kigge på os selv, og det vi har i dag, er hvad vi drømte om, og hvad jeg altid havde ønsket mig.

En del af æren for den nyvundne popularitet tilskrives Kasper Hjulmand, som Schmeichel mener ‘er en stor del af det’.

– Det faktum at han har en vellidt personlighed, at han bor i Danmark, er en del af folket og er synlig for offentligheden og er tilgængelig, synes jeg er meget vigtigt. Måde han har kommunikeret sit budskab og sit ønske om, hvordan landsholdet skal se ud og udtrykke sig har været exceptionelt, forklarer målmanden.

Fødselaren Schmeichel glæder sig til VM og mindes Høgh: Der er antal på alt!

På mandag bliver den endelige VM-trup udtaget til slutrunden. Det kan du se kl 20 på TV2.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer