VM 2022

2 min læsningFødselaren Schmeichel glæder sig til VM og mindes Høgh: Der er antal på alt!

Kasper Schmeichel har i anledning af sin fødselsdag givet et stort interview, hvor han reflekterer over det kommende VM, der kan blive hans sidste.

2 min læsning
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)

Om 17 dage sparker Danmark sit VM i gang i Qatar. Her vil der stå en rutineret målmand mellem stængerne.

Kasper Schmeichel er forventeligt førstevalget for navnebror Hjulmands landshold. I et længere interview med FIFA, ser den danske keeper frem mod Qatar. Her vil han tage positiviteten som han har lært af Lars Høgh, der desværre gik bort for knap et år siden, med sig.

I december sidste år skrev Kasper Schmeichel følgende på Instagram om Lars Høgh.

– Lars var min målmandstræner, min mentor, min coach i livet, min inspiration og ikke mindst min ven (…) Tanken om han ikke kommer til at stå ved siden af mig i landsholdstrøjen er næsten ikke til at bære.

– Hans evne til at se det positive, vende svære situationer og se glæden i dem er så inspirerende. Den livsglæde og taknemmelighed han udstrålede hver eneste dag er noget vi alle kunne lære af, skrev Schmeichel.

VM 2022 i Qatar: Danmarks VM-sang er klar!

Netop den læring er blevet en vigtig del af filosofien hos det danske landshold, der ikke længere ser fodbold som det vigtigste i verden.

– Vi skal nyde disse øjeblikke, for vi ved aldrig, hvornår vi får chancen igen. Vi har både oplevet det med Christian og det med Lars, hvor vi alle vidste, det var skidt, uden vi vidste hvor skidt. Men selv før Lars blev syg, sagde han: ‘Der er antal på alt’. Det var endda navnet på hans bog, siger Schmeichel.

– Vi kan ikke vide, hvornår vi får muligheden igen, så lad os nyde det (VM red.). Lad os nyde det, hver gang vi får muligheden, for det kan være sidste gang, vi får den. Sådan er mantraet på dette mandskab, fordi vi har oplevet nogle ting meget tæt på.

Åh nej: Rønnow skadet kort før VM-udtagelse – de næste dage bliver afgørende

– Folk fra holdet har været igennem svære perioder, så vi nyder det bare. Fodbolden er fantastisk, men det er ikke et spørgsmål om liv eller død. Der er vigtigere ting i livet. Det lever vi efter, fordi vi har haft oplevelserne helt tæt på holdet, siger Schmeichel til FIFA.

Kasper Schmeichel og resten af danskerne åbner VM-slutrunden med kampen mod Tunesien den 22. november.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer