VM 2022

2 min læsningDrama før lukketid: Vil skifte landshold for at komme med til VM

Anwar El Ghazi har ikke udsigt til at spille ved VM - hvert fald ikke som en del af den hollandske landsholdstrup. Derfor forsøger den tidligere Aston Villa- og Ajax-kant nu at skifte landshold.

2 min læsning

Det bliver bare ikke meget større end en VM-slturunde.

Få ting bekræfter det mere, end det som Anwar El Ghazi lige nu er i færd med – han vil nemlig skifte landshold for at komme med til VM.

Den nuværende PSV-profil havde således sat næsen op efter at blive en del af den hollandske landsholdstrup, men landstræner Louis van Gaal har ikke fundet plads til kantspilleren i den midlertidige trup på 55 spillere, som han har offentliggjort kort før den endelige udtagelse finder sted.

Den tidligere Aston Villa- og Ajax-profil forsøger derfor nu at få tilladelse til at repræsentere Marokkos landshold i stedet, i håbet om at kunne spille ved slutrunden om små tre uger.

Det skriver Eindhovens Dagblad.

El Ghazi er født og opvokset i Holland, men har rødder i Marokko. Derfor kan skiftet sagtens blive en realitet.

Eindhovens Dagblad skriver videre, at det marrokanske fodboldforbund lige nu er i færd med papirarbejdet for at kunne gøre landsholdsskiftet til en realitet.

Marokko har fortsat to uger, inden de skal offentliggøre deres endelige landsholdstrup til slutrunden.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det at skifte landshold er dog ikke helt så lige til – især ikke hvis man som El Ghazi står noteret for to kampe for det hollandske A-landshold.

FIFA ændrede dog reglerne tilbage i 2020, så man har muligheden for at skifte landshold, såfremt man har tre eller færre kampe af betydning for den nation, som man valgte i første omgang.

Lykkedes det El Ghazi og det marrokanske fodboldforbund at få skiftet ført igennem og godkendt af FIFA, kan han med al sandsynlighed se frem til at skulle spille sin første kamp ved dette års VM-slutrunde den 23. november mod Kroatien.

Dansk VM-modstander truet med udelukkelse

Foruden Kroatien er Marokko også i pulje med Belgien og Canada.

Den første kamp ved VM-slutrunden bliver fløjtet i gang den 20. november, når værtsnationen Qatar åbner ballet mod Ecuador.

Danmark spiller sin første kamp ved slutrunden den 22. november mod Tunesien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer