International Fodbold

Iniesta kæmpede med depression: Jeg følte intet når jeg krammede min kone

Andres Iniesta var så hårdt ramt af depression, at han mistede livsglæden og ikke længere kunne mærke sig selv.

Anfører for Vissel Kobe, Andres Iniesta, sunder sig i græsset i den japanske fodboldliga.
Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/Ritzau Scanpix

38-årige Andres Iniesta spiller i Japan, hvor han tørner ud for Vissel Kobe, efter han forlod barndomsklubbens FC Barcelona i 2018.

Med ni LaLiga-titler, fire Champions League-trofæer, to europemesterskaber samt et enkelt verdensmesterskab vidner pokalskabet om en sand legende, der er gået ind i karrierens efterår.

Men fodbolden har også sine skyggesider, som spanieren i den grad kender til. Han har nemlig døjet med depression.

– Da jeg kæmpede med depression, var den bedste tid på døgnet, når jeg tog min pille og gik i seng. Man mister livsglæden. Jeg krammede min kone, men jeg kunne intet mærke. Det føltes som at kramme en hovedpude, udtaler Iniesta i en dokumentar produceret af Rakuten TV.

Selvom det er nogle år siden, Iniesta var hårdest ramt af depression, er det alligevel noget, der lurer i baghovedet hos verdensmesteren.

– Jeg går stadig til terapi, fordi jeg ønsker at finde fred i mig selv. Jeg nyder at lytte til professionelle, der snakker om mental sundhed og depression. Til sidst finder man ud af, at mentale problemer kan ramme alle, siger Iniesta og fortsætter:

– Det handler ikke om materielle ting. Jeg kunne have haft alle tænkelige biler i verden, men alligevel var det hårdt at møde livets problemer. Man er nødt til at træne hjernen.

Ny FCM-træner tager skepsis med ro: Har trænet Messi, Iniesta og Xavi

Iniesta ønsker angiveligt at vende tilbage til FC Barcelona, når han indstiller sin aktive karriere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P