VM 2022

2 min læsningBrøndby-talent drømmer om udlandet: Han er et kæmpetalent

Brøndbys 16-årige Oscar Schwartau drømmer om at gøre karriere udenfor landets grænser - men først når han for alvor er slået igennem i Brøndby.

2 min læsning
Oscar Schwartau, Brøndby IF, Niels Frederiksen,

– Mine ambitioner er selvfølgelig at komme ud og se lidt udenfor Danmark.

Således svarer Brøndbys blot 16-årige Oscar Schwartau til campo.dk, da han bliver spurgt ind til sin fremtid i fodboldens verden.

Den unge angriber fortæller dog også, at han ikke er klar til at tage afsted endnu.

– Det er klart, jeg vil selvfølgelig først lige slå igennem her, og jeg er glad for at være i Brøndby lige nu.

– Så det er ikke noget, jeg går og tænker på lige nu. Men jeg vil gerne ud og opleve nogle ting og prøve at komme udenfor Danmarks grænser.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Oscar Schwartau underskrev en ny kontrakt med Brøndby IF tilbage i juni, og kort efter fik han sin officielle debut på førsteholdet i en alder af 16 år 61 dage. Dermed blev han den yngste debutant i klubbens historie.

Brøndby-træner Niels Frederiksen er da heller ikke i tvivl om, at den unge angriber har det der skal til for at gøre karriere i udlandet.

– Først og fremmest er han jo en talentfuld spiller. Han er en ung spiller. Han er jo 16 år og nærmest først lige fyldt det for nogle måneder siden, siger Niels Frederiksen til campo.dk og fortsætter:

– Han er en spiller, som vi ser et stort potentiale i. Vi synes, at han er et kæmpetalent.

– Vores opgave er nu, sammen med ham, at sørge for at få det videreudviklet og udfoldet, så han på et tidspunkt bliver fast stamspiller her og bliver en profil på vores hold.

– Så håber vi da også på, og det gør han sikkert også selv, at vi på et tidspunkt kan sende ham videre – men der er vi jo ikke endnu overhovedet. Men han er en dygtig spiller, som allerede nu kan spille på et godt Superliga-niveau, konkluderer Brøndby-træneren.

Video: Brandvarme Lindstrøm varmer op til VM med to mål i første halvleg

Men hvor skal den unge Schwartau så hen? Hvis det var helt op til ham selv, er han ikke i tvivl:

– Så er det nok Real Madrid.

Oscar Schwartau står noteret for 10 kampe med to mål til følge i Superligaen denne sæson. Hans kontrakt med Brøndby løber frem til sommeren 2025.

Du kan se videoen med både Oscar Schwartau og Niels Frederiksen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer