3F Superligaen

Theo Sander har rejst sig ovenpå skrækdebut: Det gjorde meget ondt

AaB gav i slutningen af august debut til 17-årige Theo Sander i superligakampen mod Randers FC, og selvom det mest af alt var en fejl, der gjorde debuten mindeværdig, så har den unge målmand rejst sig med hjælp fra både holdkammerater og sin familie.

AaB's Theo Sander har rejst sig efter han fik en skrækdebut i Superligaen mod Randers FC
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For nogle kommer en stor fejl til at definere resten af fodboldkarrieren.

Sådan har 17-årige Theo Sander dog ikke tænkt sig at lade det gå, for selvom hans debut i Superligaen vil blive husket for én grum fejl, så har han rejst sig.

– Jeg ved, at den fejl ikke definerer mit niveau. Det vigtigste for mig var egentlig bare at vise folk, hvad jeg kan og hvad jeg gerne vil, og jeg vil gerne stå, så derfor rejste jeg mig op igen, selvom det gjorde ondt – det gjorde meget ondt, fortæller Theo Sander til campo.dk.

Den unge AaB-målmand fik i kampen mod Randers æren af at blive den yngste målmand nogensinde i Superligaens historie, men da han efter tre minutter tog sig lidt for god tid efter et målspark, blev han straffet af Randers’ Filip Bundgaard, der fik tacklet bolden i mål til en føring, der holdt kampen ud.

– Fejl sker som keeper, og store fejl sker også, og det var det desværre, men rejser man sig op og arbejder hårdt, så er det måden at komme videre på, lyder det fra Theo Sander, der efterfølgende har fået god hjælp både i klubben og hjemme hos familien.

– Vi har en fantastisk stab og en fantastisk spillertrup, som alle hjalp mig virkelig godt – især med det mentale. Så har jeg en fantastisk familie derhjemme, og vi fik snakket det hele igennem og blev enige om, at det ikke er mit normale niveau, og at jeg præsterer på et højere niveau normalt, lyder det fra den unge målmand.

Theo Sanders debut mod Randers kom som følge af en skade til AaB’s normale førstemålmand, kroatiske Josip Posavec, og da han igen er blevet skadet, har teenager-reserven igen fået chancen i de seneste to superligakampe.

Her er det blevet til to clean sheets i henholdsvis 0-0-kampen mod AC Horsens og 0-2-sejren over Lyngby, og de to kampe har selvsagt været tiltrængte.

Officielt: AaB laver korttidskontrakt med svensk målmand

– Det er det her, jeg gerne vil vise; En sikker målmand, som kommer ud og blander sig, det er den stil, som jeg godt kan spille med, og det fik jeg vist i de kampe der, lyder det fra AaB-målmanden.

Theo Sander får efter alt at dømme chancen i AaB-målet igen mandag, når Viborg FF gæster Aalborg Portland Park.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P