VM 2022

2 min læsningMichael Laudrup om Qatar-udskamninger: Hykleri

Landsholdslegenden Michael Laudrup langer ud efter kritikkerne af de personer, der samarbejder med VM 2022-værtsnationen Qatar og kalder dem for hyklere.

2 min læsning
Michael Laudrup langer ud efter kritikkerne af personer, der samarbejder med Qatar i forbindelse med VM 2022 i Qatar. Han kalder det for hykleri.
Foto: Fadi Al-Assaad/Reuters/Ritzau Scanpix

‘Rent hykleri’.

Sådan beskriver den tidligere landsholdsstjerne, Michael Laudrup, måden, hvorpå grupper i det danske samfund kritiseres eller endda udskammes for at samarbejde med VM 2022-værtsnationen Qatar.

Det forklarer han i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Laudrup var fra 2014 til 2015 og fra 2016 til 2018 cheftræner i henholdsvis Lekhwiya og Al Rayan, som begge er klubber fra Qatar.

Og på trods af de vedvarende debatter om landets brud på menneskerettigheder og meget mere, har han ikke fortrudt sit arbejde i ørkenstaten, der, om under en måned, er værter ved VM 2022 i Qatar.

– Så længe dansk erhvervsliv gør forretninger i et land, og den danske regering anerkender og samarbejder med selv samme land, mener jeg ikke, at andre grupper i det danske samfund skal kritiseres eller endda udskammes for at gøre det samme.

– Alt andet vil i mine øjne være rent hykleri, skriver Michael Laudrup blandt andet til Ekstra Bladet.

VM i Qatar 2022: Her er VM-bolden – og den er hurtig

Michael Laudrups skriftlige besvarelse til Ekstra Bladet kommer på baggrund af, at mediet har inviteret ham til at deltage i podcastet Blodbold i forbindelse med VM 2022 i Qatar.

Det har han takket nej til, da han ikke vil forklare eller undskylde for, at han i sin tid tog job i Qatar.

Han slår desuden fast, at han gerne vil være med, hvis direktøren fra Mærsk og Arla samt chefen for den afdeling i udenrigsministeriet, som hjælper danske virksomheder med at lave forretninger i Mellemøsten, også stiller op.

Michael Laudrup nåede selv at spille 104 kampe og score 37 mål for det danske landshold, som i slutningen af november drager til selvsamme ørkenstat for at deltage ved VM 2022 i Qatar.

Her møder Kasper Hjulmands tropper Tunesien i første opgør i gruppespillet. Kampen finder sted den 22. november klokken 14:00 dansk tid.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer