VM 2022

2 min læsningChristian Eriksen savnede fodbold: VM var målet fra start

Christian Eriksen fortæller i et længere interview med FIFA, at målet fra start var at komme med til VM.

2 min læsning
Christian Eriksen drømte om VM 2022 i Qatar efter sit hjertestop i Parken ved EM 2020.

‘Alle 832 spillere ved VM-slutrunden ankommer til Qatar med opbakningen fra en hel nation. Kun én, måske, vil gå på banen med støtte fra hele verden’.

Således lyder indledningen i den artikel, som FIFA har lavet om Christian Eriksen.

Her bliver hjertestoppet i Parken blandt andet vendt, ligesom der bliver kigget fremad mod det nært forestående VM i Qatar.

Christian Eriksen lægger i interviewet ikke skjul på, at det var hårdt under EM forrige sommer. Ikke kun på grund af det fysiske aspekt ved et hjertestop, men i lige så høj grad, hvis ikke højere, at han fra sit hjem kunne se holdet spille og hele nationen have en fest – uden ham.

Den danske kreatør var da heller ikke i tvivl om, hvad målsætningen var fra begyndelsen efter hjertestoppet. Han skulle til VM i Qatar.

– Jeg tror, at en af de første samtaler jeg havde med lægen i Amsterdam, som deltog i alle undersøgelser, var, at mit mål var at spille ved VM-slutrunden, hvis alt gik vel.

– Det var en drøm på det tidspunkt. Men tingene gik som de gjorde, og jeg var tilbage og spillede i marts og har sidenhen spillet flere kampe for landsholdet. Det havde jeg aldrig regnet med. Det er bare fantastisk, siger Christian Eriksen til FIFA.

Christian Eriksen fortæller videre, at han under sin pause med operation og genoptræning savnede fodbolden meget.

– Det var utroligt at spille igen, og jeg fik den perfekte start i kampen mod Holland, da jeg scorede efter bare et par minutter. At jeg så scorede i Parken efterfølgende, var bare prikket over i’et.

– Mit mål fra start var at vende tilbage til landsholdet, at være en del af det igen under normale omstændigheder, og det er det, der nu er sket. Mit næste mål er selvfølgelig det, der kommer til at ske til VM.

Tragisk: Skade koster VM for Chelsea-stjerne

Medmindre uheldet er ude og Christian Eriksen pådrager sig en skade eller andet, der kan sætte ham ud af spil til VM, peger alt lige nu på, at den danske United-profil får sin drøm opfyldt om lidt mere end en måned.

Her spiller Danmark sin første kamp ved VM-slutrunden den 22. november mod Tunesien, efter værtsnation Qatar har åbnet ballet to dage forinden den 20. november mod Ecuador.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer