Highlights: FCK henter sensationelt point hjemme mod Manchester City efter vanvittig første halvleg

F.C. København skulle tirsdag forsøge at skabe sensationen mod Manchester City i Parken, selvom det for mindre end en uge side blev til et 5-0-nederlag til de danske mestre på Etihad Stadium.

F.C. København snød oddsene.

Stik mod vel nærmest alles forventninger, lykkedes F.C. København med at holde nullet hjemme mod Manchester City i Champions League tirsdag aften. Kampen endte 0-0, og FCK fordobler dermed sine point i Champions League-gruppen.

Selvom det for seks dage siden blev til et 5-0-nederlag for F.C. København på Etihad Stadium i Manchester, gav både spillerne og FCK’s cheftræner, Jacob Neestrup, i dagene op til kampen udtryk for, at man troede på at kunne skabe et resultat mod de engelske giganter.

Efter lidt mere end 10 minutters spil så det ellers ud til at være gået galt for F.C. København, da Manchester Citys Rodri bragede bolden i mål fra distancen. Målet blevet dog sidenhen annulleret, hvilket udløste et kæmpe jubelbrøl blandt FCK-tilhængerne i Parken.

13 minutter senere gik det så næsten galt igen, da et hjørnespark endte med at ramme Nicolai Boilesen på armen. Efter et kort VAR-gennemsyn pegede kampens dommer på pletten. Riyad Mahrez tog sig af straffesparket, men Kamil Grabara pillede forsøget fra 11-meter-pletten.

Kort tid efter det brændte straffespark gik det pludseligt hurtigt den anden vej. Her blev Hákon Haraldsson nedlagt lige udenfor City-feltet, og efter kampens tredje VAR-tjek resulterede det i et rødt kort til Manchester Citys Sergio Gomez.

Med en mand i overtal var styrkeforholdet mellem de to mandskaber pludseligt mere jævnbyrdigt, og man sad i 2. halvleg med fornemmelsen af, at F.C. København lige så vel kunne snuppe de tre point. De danske mestre måtte dog ‘nøjes’ med et enkelt point efter 90 minutter plus det løse.

Se kampens højdepunkter og statistikker nedenfor.

Haaland er mere end dobbelt så meget værd som hele FCK’s trup: Se værdiforskellen på City og FCK

F.C. København 0-0 Manchester City (annulleret mål, 11′)

F.C. København 0-0 Manchester City (Grabara redder straffe, 25′)

F.C. København 0-0 Manchester City (rødt kort til City, 30′)

F.C. København 0-0 Manchester City (FCK tæt på at score, 72′):