VM 2022

3 min læsningHaaland er mere end dobbelt så meget værd som hele FCK’s trup: Se værdiforskellen på City og FCK

F.C. København skal onsdag aften på noget af en opgave, når Erling Haaland, Kevin De Bruyne og Phil Foden venter sammen med resten af Manchester City på Etihad Stadium i Champions League. Se forskellen på værdien af de to trupper.

3 min læsning

Humlebien kan flyve, fordi den ikke ved, at den ikke kan.

Sådan lyder myten i hvert fald, og det er nok noget nær same tese, som F.C. København skal forsøge at efterleve på Etihad Stadium onsdag aften.

Her venter nemlig et særdeles stjernespækket mandskab med spillere som Erling Haaland, Phil Foden og Kevin De Bruyne.

Manchester City indtager forud for opgøret andenpladsen i Premier League efter otte runder, blot et enkelt point efter førerholdet fra Arsenal. Senest blev det til en 6-3-sejr hjemme mod Manchester United.

For F.C. Københavns vedkommende hedder det en sjetteplads i Superligaen efter 11 runder, hvor det senest blev til en hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 over AGF i Parken.

Viktor Claesson topper FCK’s topscorerliste med syv mål i 15 kampe.

Erling Haaland har scoret 17 mål i 11 kampe.

Sagt med andre ord, så er der ikke meget, der tyder på, at F.C. København kommer fra Manchester med et brugbart resultat.

Kigger man på de to klubbers trupper, og især værdien på trupperne, så bør F.C. København så absolut heller ikke kunne stille noget op mod Manchester City.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Baseret på Transfermarkts spillervurderinger, har vi sammenlignet F.C. Københavns og Manchester Citys trupper forud for opgøret onsdag.

Her fremgår det blandt andet, at Manchester Citys trup er mere end 14 gange så dyr som F.C. Københavns. Det til trods for, at der kun er medregnet 22 spillere fra Manchester City, mens det tal hedder 28 for F.C. København.

Alene Erling Haaland er mere end dobbelt så meget værd som F.C. Københavns samlede trup, og gennemsnitsprisen på en Manchester City-spiller er mere værd end halvdelen af F.C. Københavns samlede trupværdi.

Gennemsnitsværdien på en Manchester City-spiller er mere end 18 gange så stor som på en FCK-spiller.

Se de to truppers værdier nedenfor.

Manchester Citys trup i tal:

22 spillere

Samlet værdi: 975, 3 millioner euro – 7,25 milliarder kroner.

Gennemsnitspris: 44,3 millioner euro – 329,5 millioner kroner.

Tre dyreste spillere: Erling Haaland (1,1, milliarder kroner), Phil Foden (669 millioner kroner) Kevin De Bruyne (632 millioner kroner).

City-spiller fanget på det forkerte ben: Kender ingen af FCK-spillerne

F.C. Københavns trup i tal:

28 spillere

Samlet værdi: 68,3 millioner euro – 508 millioner kroner,

Gennemsnitspris: 2,4 millioner euro – 18,1 millioner kroner

Tre dyreste spillere: Viktor Claesson (52 millioner kroner), Andreas Cornelius (52 millioner kroner), Mohamed Daramy (45 millioner kroner).

Pep Guardiola roser FCK: Har set dem på video, og jeg er overrasket

Om F.C. København formår at ‘flyve’ i Manchester, får vi svaret på onsdag aften. Opgøret mellem Manchester City og F.C. København bliver her fløjtet i gang klokken 21.00 og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer