VM 2022

2 min læsningTragisk: 24-årig Premier League-spiller tvunget til at indstille karrieren

En trist nyhed har mandag ramt Premier League, da Brightons Enock Mwepu er blevet tvunget til at lægge støvlerne på hylden.

2 min læsning
Enock Mwepu, Brighton, Premier League, Enock Mwepu indstiller karrieren.

24 år og Premier League-spiller.

Enock Mwepu havde gang i en lovende karriere, men mandag kunne hans klub, Brighton, dele den triste nyhed om, at han nu må lægge støvlerne på hylden.

Årsagen til den tidlige pension skyldes, at man har fundet en arvelig hjertesygdom hos den zambiske midtbanespiller. Det oplyser Brighton på klubbens hjemmeside.

Brighton oplyser videre, at hjertefejlen kan blive værre med tiden, og at den ville sætte Enock Mwepu i en situation, hvor der ville være “ekstrem høj risiko for et potentielt fatalt hjertestop”, såfremt han blev ved med at spille fodbold professionelt.

Nyheden har naturligvis ramt Brighton hårdt, og klubbens formand begræder Enock Mwepus tidlige karrierestop.

– Vi er alle fuldstændig knuste på Enocks vegne. Han og hans familie har været igennem nogle hårde uger, og vi er egentlig bare taknemmelige for, at han kommet igennem den periode. Han havde en virkelig lovende karriere foran sig, som han nu må give op på i en meget ung alder.

– Som klub vil vi give ham al den kærlighed, hjælp og støtte som vi overhovedet kan, for at han skal komme sig helt. Derefter beslutter han, hvilke nye skridt han vil tage i sit liv, siger Brighton-formand Tony Bloom.

Også klubbens nyudnævnte cheftræner, Roberto De Zerbi, har sympati for den 24-årige midtbanespiller:

– Jeg er så ked af det på Enocks vegne. Før jeg ankom, kiggede jeg på alle spillerne, og han var en af dem, som jeg virkelig var spændt på og så frem til at arbejde sammen med. Vi vil gøre alt for at hjælpe ham.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Hjertefejlen blev opdaget i begyndelsen af den netop overståede landsholdspause.

Enock Mwepu fik det dårligt, da han var ombord på flyet på vej hjem til Zambia for at tilslutte sig sine holdkammerater på landsholdet.

Efterfølgende blev han undersøgt på et hospital i Mali, inden han tog til Brighton for at få foretaget yderligere tests, der altså afgjorde den zambiske midtbanespillers skæbne.

Debuterende Brighton-boss efter vild kamp mod Liverpool: Stolt af mine spillere og af klubben

Enock Mwepu spillede for Brighton i samtlige af sæsonens første seks kampe inden landsholdspausen -de to sidste fra start.

I alt står han noteret for 27 kampe for Premier League-klubben, efter han skiftede fra Red Bull Salzburg i sommeren 2021.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer