VM 2022

5 min læsningAarhus Fremad savner hjælp til håndtering af Brøndby-kamp: Mangler retningslinjer efter forbud

Brøndby IF skal i Pokalen op mod Aarhus Fremad, og 2. divisionsklubben savner retningslinjer, hvis Brøndby-fans imod det nye forbud skulle forsøge at skaffe sig adgang til stadion.

5 min læsning
Brøndbys fans har fået forbud til udebanekampe
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Brøndby-fans må på grund af forbud ikke komme ind på stadion resten af året, når holdet spiller på udebane.

Det gælder også, når klubben fra Vestegnen om to uger skal møde 2. divisionsklubben Aarhus Fremad i Pokalens tredje runde.

Aarhus Fremads direktør, Lars Kruse, er lettet over udsigten til at undgå eventuelle situationer med ballademagere. Men han mangler værktøjer til at håndtere en eventuel situation, hvor Brøndby-fans trods forbud skulle forsøge at skaffe sig adgang til klubbens stadion. Det fortæller han til campo.dk.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Den 19. oktober får det lille stadion Riisvangen i det nordlige Aarhus fint besøg fra Superligaen. Aarhus Fremads hjemmebane lægger nemlig græs til pokalopgøret mod Brøndby, som dog kommer til Aarhus uden fans.

Det blev en kendsgerning tirsdag, da Fodboldens Disciplinærinstans straffede klubben efter flere tilfælde af uroligheder med såkaldte fans.

I Aarhus Fremad er klubbens direktør glad og lettet over beslutningen, selvom han helst havde set en fredelig fest udspille sig, når Brøndby kommer på besøg.

– Jeg ville allerhelst have afviklet kampen fredeligt, og det var det, min verden bestod af indtil i går (udmeldingen om Brøndbys straf, red.), så det, er jeg skuffet, over ikke kan lade sig gøre.

– Men det er klart, at hvis man stod overfor at skulle se de der scener (henviser til urolighederne mod Viborg FF og F.C. København, red.) omkring Riisvangen, så er det her klart det mindst ringe alternativ, siger Lars Kruse til campo.dk.

Hård straf rammer Brøndby IF: Slut med udebanefans i resten af 2022

Brøndby IF’s næste udekamp i Superligaen er allerede på søndag, hvor holdet skal til Randers. Randers FC’s direktør, Søren Pedersen, efterspørger hjælp til at håndtere, hvis Brøndby-fans trods forbud alligevel skulle forvilde sig ind til kampen på Cepheus Park.

– Vi skal nu til at forholde os til om Brøndby-fans køber billetter til hjemmeafsnittene, hvilket vi tidligere har været ude over ved at kunne flytte Brøndby-fans fra de afsnit til udebaneafsnittet, som af samme grund også har været udvidet til tidligere opgør. Vi har ingen vejledning fået til, hvordan vi skal håndtere det, siger Søren Pedersen til Randers FC’s hjemmeside.

Den problematik tænker man også over i Aarhus Fremad, der ikke er vant til besøg af Brøndby-fans i de ydmyge rammer på Riisvangen Stadion. Klubben melder om en god dialog med Divisionsforeningen og Brøndby IF, der før forbuddet har villet stille med kontrollører til kampen ifølge Aarhus Fremads direktør, Lars Kruse.

Selvom direktøren er tålmodig i den nye situation, efterspørger han ligesom sin kollega i Randers FC noget hjælp i forbindelse med forbuddet mod Brøndby-fans på stadion.

– Jeg savner selvfølgelig nogle retningslinjer. Jeg har talt med Divisionsforeningen, og de er super samarbejdsvillige og allerede nu, er der en god korrespondance om det. Og så håber jeg, det er Brøndbys ansvar, at forbuddet bliver efterlevet. Det ville være naturligt, at de fortsat stiller med nogle kontrollører, der gør, at de forkerte mennesker ikke kommer ind, siger Lars Kruse.

Brøndby: Dette øjeblik er et af de absolutte lavpunkter i vores fælles historie

Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, fortæller, at der ikke findes nogle regler i forhold til problematikken. Han henviser til klubbernes eget ansvar for at afholde kampene – det såkaldte arrangøransvar.

– Det er der ikke nogle regler for, og det er ikke noget, man kan lave, fordi sikkerhedsvaretagelse er jo individuelt for de enkelte klubber og arrangementer. Vi kan selvfølgelig have en rigtig fornuftig dialog om, hvordan man håndterer sådan en situation. Men hvordan klubberne vælger at håndtere de mennesker, der måtte ønske at komme ind og se de pågældende kampe, er noget, de selv vælger, siger han til campo.dk og fortsætter:

– Selvfølgelig hjælper vi og vejleder alt det, vi kan, men det er den enkelte klub, der har ansvaret for sit eget arrangement.

Brøndby med kraftig opfordring efter restriktioner: Ikke gør det

I Aarhus Fremad frygter man ikke manglende indtægter i forbindelse med, at Brøndby ikke kommer til byen med sine fans. Men klubbens direktør ærgrer sig alligevel over, at oplevelsen bliver anderledes end forventet.

– Vi havde hurtigt udsolgt på hjemmebaneafsnittet og forsøger naturligvis at få resten af billetterne solgt, så jeg er ikke så nervøs for tilskuerantallet. Men jeg synes selvfølgelig på spillernes og stabens vegne, at det er super synd at undvære et aktivt udebanepublikum. Men det skulle ikke være sådan, siger Lars Kruse og fortsætter optimistisk:

– Det kan være, vi får det i fjerde runde. Det håber jeg.

Brøndby Support bakker op om tiltag: Man skal ramme de få

Aarhus Fremad håber at kunne lukke omkring 3.500 tilskuere ind til pokalopgøret på Riisvangen. Kampen mellem Aarhus Fremad og Brøndby IF spilles som nævnt 19. oktober, og der er kick off klokken 14.30.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer