Dansk Fodbold

Dommer afviser kritik efter omdiskuteret kendelse i Parken: VAR gjorde det rigtige

Dommer Jakob Sundberg fik en hovedrolle i opgøret mellem F.C. København og AGF søndag aften. Nu svarer han på kritikken, der har ramt ham og kollegaerne i VAR-vognen efter den kontroversielle kendelse.

Uwe Rösler udtager AGF-trup mod Ishøj

Uwe Rösler og resten af AGF var rasende efter 1-0 nederlaget til F.C. København i Parken.

I det 80. minut røg Sigurd Haugen en tur i græsset efter en tackling fra FCK’s Lukas Lerager, der 21 sekunder senere sendte Parken i jubel med den kampafgørende scoring.

Rösler efter kontroversiel FCK-scoring: Håber ikke VAR-dommeren er fra København

Siden har kritikken haglet ned over VAR-rummet og opgørets dommer Jakob Sundberg – den kritik afviser Superliga-dommeren nu, da FCK’s angrebssituation, der ledte op til scoringen, bestod af to faser. Det fortæller Sundberg til Bold.dk.

– Jeg kan forstå, at kritikken går på, at VAR skal blande sig, men i situationen gør VAR det helt rigtige, for vi har to angrebsfaser, i fagsprog kaldet APP, inden der blev scoret. VAR skal ifølge protokollen kun tjekke den sidste angrebsfase, fortæller Jakob Sundberg og uddyber, hvorfor VAR-vognen tog den rigtige beslutning.

– Vi har den første, hvor bolden kørte op og ud i FCK’s venstre side, og så stoppede angrebet. Angrebet bremses op på siden og køres baglæns. Der kan man også tydeligt se på billederne, at vi har et AGF-hold, der står på plads, og så starter vi ligesom næste angrebsfase, fastslår dommeren.

Efter at have genset kendelsen erkender Jakob Sundberg, at han overså kontakten fra Lerager på Haugens ben, der altså skulle have givet AGF et frispark.

Men fordi F.C. Københavns efterfølgende angreb kunne opdeles i to faser, havde VAR slet ikke muligheden for at bryde ind og underkende målet.

Du kan se den omdiskuterede hændelse i toppen af artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P