VM 2022

1 min læsningFolketinget sætter ind: Indgår aftale mod hooliganisme

Flere forslag fra en ekspertgruppe, skal nu føres ud i livet for at komme problemer med hooliganisme i dansk fodbold til livs.

1 min læsning
Folketinget enighed aftale hooligans
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Den seneste tid har budt på flere eksempler på skyggesiden ved den danske fankultur.

Det har ført til øget fokus på hooliganisme i dansk fodbold, og strammere regler for fans på de danske stadions er blevet indført.

Og nu melder Folketinget sig også på banen. I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet fremgår det nemlig, at et flertal af Folketingets partier er blevet enige om at kommer problemet til livs.

En ekspertgruppen, som justitsminister, Mathias Tesfaye, i august nedsatte, har nu afleveret deres anbefalinger til ministeren, og et stort flertal af regeringens partier bakker om om forslagene.

Det gælder Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Anbefalingerne indebærer blandt andet at utryghedsskabende personer skal kunne bortvises fra stadion, og at det skal være lettere at give karantæne til uromagere.

FCK-fans revser Divisionsforeningen: De skyder forbi skiven

Ekspertgruppen, som står bag forslagene til den øgede indsats, inkluderer Rigspolitiet, Østjyllands Politi, Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi, Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union, Danske Fodboldfans, Superligaklubberne AGF Fodbold, Brøndby IF og F.C. København samt klubbernes tilknyttede fanklubber.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer