2 min læsningManden bag et af Superligaens bedste mål bekræfter: Tidligere FCK-brasser stopper karrieren

Aílton Almeida har valgt at stille støvlerne på hylden i en alder af 38 år. Han huskes i Danmark nok allerbedst for et spektakulært mål, der blev scoret for FCK mod AC Horsens.

2 min læsning
Aílton Almeida
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aílton Almeida er færdig med fodbold på topplan.

Det oplyser den tidligere F.C. København-angriber nemlig selv i et opslag på sin Instagram-profil.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Ailton Almeida (@ailtonalmeida.official)

I sin karriere i dansk fodbold huskes han nok bedst for et helt surrealistisk mål mod AC Horsens, der den 25. april 2009 blev besejret med 2-0 i en sæson, hvor F.C. København også blev danske mestre.

Et mål, som du kan se herunder:

Udover det mål blev det til yderligere 31 af slagsen i 126 kampe i den hvide trøje for Aílton, der derudover kunne fejre flere store triumfer såsom fire danske mesterskaber, en enkel dansk pokaltitel samt et cypriotisk mesterskab med APOEL Nicosia.

FCK-fans revser Divisionsforeningen: De skyder forbi skiven

Den nu 38-årige og forhenværende angriber nåede i sin aktive fodboldkarriere nemlig udover F.C. København at repræsentere en masse andre klubber, hvor altså APOEL Nicosia var i blandt sammen med klubber som brasilianske Corinthians og Atlético Mineiro, svenske Örgryte, russiske Akhmat Grozny samt Al-Jazira og Al-Dhafra FC.

Aílton Almeida spillede fra januar 2007 til juli 2010 hos de forsvarende danske mestre og var senest tilknyttet Örgryte, hvor han også fik sit gennembrud i europæisk fodbold.

Siden januar 2022 har han dog stået uden klub, og nu har han altså endegyldigt besluttet sig for, at det er slut med fodbold på topplan.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer