VM 2022

1 min læsningVan Gaal smider hollandsk VM-helt ud af landsholdet – ville ikke træne straffespark

Tim Krul blev ikke indkaldt til det hollandske landshold, da målmanden ikke ville træne straffesparkssituationer. Det har fået yderst hårde konsekvenser.

1 min læsning
Van Gaal Holland landshold Tim KRul

Tim Krul blev i 2014 hollandsk VM-helt i en gyser mod Costa Rica.

Mellemamerikanerne overraskede ved at nå hele vejen til kvartfinalerne, hvor Holland ventede. Efter 90 minutter og 30 minutters tillægstid var kampen fortsat scoringsløs.

Herefter stod landstræneren Louis van Gaal for en genistreg ved at sende straffesparksspecialisten Tim Krul ind i det hollandske bur. Den nu 34-årige keeper endte med at redde det sidste og afgørende spark til stillingen 4-3, der sikrede Holland en plads i semifinalerne.

Da van Gaal så udtog truppen til de igangværende UEFA Nations League-kampe havde landstræneren egentlig tænkt sig at hente Norwich-målmanden med ind i truppen.

Tim Krul afviste dog selv invitationen, da van Gaal forlangte ekstra træningstid til målmændene med fokus på netop Kruls specialitet – straffespark.

– Krul ringede til mig og sagde, at han ville afvise landsholdsudtagelsen. Jeg tænkte, at det var en skam, fordi jeg ved at han har reddet flest straffespark statistisk set, siger Louis van Gaal til den hollandske avis Algemeen Dagblad.

Hjulmand om landsholdets fremtid: Vi skal gøre som Belgien

Tim Kruls beslutning har sat sine spor i van Gaal, der ikke giver giver målmanden muligheden for at blive en del af truppen igen.

– Der er ingen fremtid for ham hos det hollandske landshold, fordi han ikke selv ville komme. Det er konsekvensen af hans beslutning, fastslår den principfaste træner.

Tim Krul fik sin landsholdsdebut i 2011 og han har siden spillet 15 kampe for Holland.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer