Dansk Fodbold

Hjulmand om landsholdets fremtid: Vi skal gøre som Belgien

Kasper Hjulmand mener ikke, at det danske landshold er blandt de absolut bedste i verden - men med inspiration fra Belgien, er det planen at nå op blandt de allerbedste med tiden.

Det danske landshold er godt – men det er ikke blandt de allerbedste.

Således lyder meldingen fra Kasper Hjulmand forud for søndagens Nations League-opgør mod Frankrig.

Med exit fra EM efter at være blevet besejret af England i forlænget spilletid i semifinalen forrige sommer, og dernæst en forrygende VM-kvalifikation, har Danmark præsteret på niveau med de absolut bedste nationer de seneste år – endda bedre end flere af de allerbedste.

Selvom præstationerne taler for sig selv, mener Kasper Hjulmand alligevel ikke, at Danmark tilhører samme gruppe som de absolut stærkeste nationer.

Senest er det da også blevet til to nederlag mod Kroatien – dog med en sejr over Østrig indimellem. Søndag venter endnu en svær opgave, når Frankrig gæster Parken.

– Det er tæt, når vi spiller mod dem. Vi skal spille vores bedste, hvis vi skal slå dem, og jeg synes stadig, at vi har lidt at lære, for at nå helt op på niveau med de største – Frankrig, England, Tyskland og så videre, siger Kasper Hjulmand til campo.dk og fortsætter:

– Spørgsmålet er, hvad der skal til, for at vi kan komme derop. Det er ikke noget, man bare lige vågner op og gør. Det er noget, der skal gøres over en årrække. Noget, man skal forsøge at dygtiggøre sig til.

– Spillerne skal placeres og gøre sig gode i deres klubber, så de kommer ind på nogle hylder, hvor de spiller Champions League hver uge og kommer ind på nogle endnu større adresser.

Den danske landstræner fortæller videre, at han kigger mod Belgien i jagten på at nå den absolutte top indenfor landsholdsfodbold i fremtiden.

– Vi skal forsøge at æde os ind, ligesom Belgierne stille og roligt åd sig ind i en periode over 10 år. Vi er forhåbentlig på en god vej, men det er et match mellem, at spillerne skal have fundet deres hylder i klubberne, og at vi på landsholdet får fundet noget struktur og en måde at gøre tingene på, når vi mødes.

Brøndby-drengen Lindstrøm: Det er altid fedt at spille i Parken for de rød-hvide

Danmark toppede sin Nations League-gruppe forud for kampen mod Kroatien, men 2-1-nederlaget betyder, at Danmark nu er et enkelt point efter kroaterne forud for den sidste runde.

Her skal Kasper Hjulmand og resten af det danske landshold som nævnt forsøge at bide skeer med Frankrig, når verdensmestrene gæster Parken søndag 20.45.

Du kan se interviewet med Kasper Hjulmand i videoen øverst i artiklen.

Interview og video: Mathias Blohm

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P