Dansk Fodbold

Danmark kan være med til at sende Frankrig ned: De vil give den fuld skrue

Kasper Hjulmand føler sig overbevist om, at franskmændende kommer til Parken søndag for at vinde - ellers risikerer de at rykke ned.

Fredag tabte England med 1-0 til Italien.

Nederlaget betyder, at danskernes EM-bødler rykker ned i Nations League-regi, og derfor næste gang skal spille i gruppe B i stedet for gruppe A.

En lignende historie kan gentage sig i Danmarks Nations League-gruppe, hvor Frankrig, trods sejren over Østrig torsdag, risikerer at følge englændernes eksempel og tage turen ned i det næstbedste lag i Nations League.

Franskmændende er således kun foran Østrig med et enkelt point forud for den sidste runde, hvor Kasper Hjulmand og co. venter i Parken søndag.

Det rejser derfor spørgsmålet, om årsagen til de to store nationers dårlige præstationer i Nations League-sammenhæng kan skyldes, at de ikke ser kampene på samme måde som eksempelvis Danmark gør? At de måske i højere grad ser det som venskabskampe?

– Næ, lyder det indledningsvist fra Kasper Hjulmand til campo.dk på lørdagens pressemøde, inden den danske landstræner uddyber:

– Det tror jeg faktisk ikke. Det, der sker, er jo, at der er et enormt ‘load’ på spillerne. Og det er sindssygt svært, også som træner, at finde ud af, hvordan man får afvejet den ‘load’ og valgt de rigtige spillere.

– Men tro mig. I England ville de gerne have undgået at rykke ned i B-gruppen. I vil også se et fransk hold i morgen (søndag, red.) give den fuld skrue. Det er ikke sjovt at være det hold, der rykker ned, og der er også noget med seedning og så videre, som er vigtigt, siger landstræneren.

Kasper Hjulmand forklarer videre, Englands nedrykning og den mulige franske nedrykning nok bedst forklares med, at spillerne er presset af et hårdt program.

– Det er jo ikke, fordi spillerne ikke vil gøre alt, når de spiller. Da vi mødte Frankrig, og de først kom i gang, kunne man jo se, at de ville rigtig gerne. Men det er bare et stramt program, som måske har været med til at give nogle resultater.

– Spillerne gør alt, og vi gør allesammen alt. Jeg har siddet med nogle kollegaer, hvor vi har talt om den udfordring, der er – at skulle afveje og kigge nøje på spillernes fysiske tilstand og det program, de er i. Det er en stor opgave; at sørge for, de ikke går i stykker, men samtidig gøre alt for at vinde kampene, siger Kasper Hjulmand.

Hjulmand afbryder Wass-interview: Pas nu på med, hvad du siger

Kampen mellem Danmark og Frankrig fløjtes i gang i Parken søndag klokken 20.45 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Du kan se landstrænerens svar fra lørdagens pressemøde i videoen øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P