2 min læsningTidligere superligadommer fortæller om skrækledelse: Der var fundet 20-30 klip frem, og så blev vi alle savet midt over

En rygende kritik af ledelsesstilen overfor den danske dommerstand har ramt Michael Johansen lørdag. Formanden kan ikke genkende kritikken.

2 min læsning
Dommer Benjamin Willaume-Jantzen under 3F Superliga-kampen mellem SønderjyskE og Aab på Sydbank Park i Haderslev søndag den 27. september 2020. Kampen endte 3-1.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)

Som fodbolddommer kan du blive udsat for lidt af hvert, når du betræder græsset på de danske tribuner.

Det viser sig dog, at det ikke kun er fra tribunerne, at dommere kan møde vrede udbrud.

I et længere interview med Politiken fortæller Benjamin Willaume-Jantzen, der dømte Superliga fra 2017 til 2020, at ledelsesstilen har fået ham til at indstille dommerkarrieren denne sommer.

En ledelsesstil der gjorde Willaume-Jantzen bange og mere tilbøjelig til at lave fejl, da han frygtede at blive kørt over af formand for dommerudvalget, Michael Johansen.

En af de situationer der nævnes er i sommeren 2019. Her blev dommerne indkaldt til møde af Michael Johansen efter en række fejl i starten af den nye sæson, og her var der lagt op til kritik.

– Der var fundet 20-30 klip frem, og så blev vi alle ellers savet midt over. Det var voksenskældud af den værste skuffe, og den ramte alle uden undtagelse. “Hvad lavede du dog? Hvad gik gennem hovedet på dig? Hvad tænkte du på?”, fortæller Benjamin Willaume-Jantzen til Politiken.

– Altså, for mig at se var det slet ikke konstruktivt eller opbyggeligt i den situation. Og hvis nogen prøvede at indvende noget, blev det fejet væk, siger den nu tidligere fodbolddommer.

DBU ansætter tidligere superligatræner

Dommerformand Michael Johansen har svært ved at se den kultur der beskrives og mener, at der er et stærkt sammenhold, og at fokus ligger på at gøre dommerne stærkere.

– Det lyder selvfølgelig lidt hult, når vi nu har Benjamin, der er ked af det. Det kan jeg kun beklage, siger Michael Johansen til Politiken.

Forud for denne sæson har DBU ansat alle superligadommerne på deltidskontrakter for at professionalisere dommerhvervet yderligere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer