2 min læsningFCK-formand efterlyser hjælp i kampen mod hooligans

FCK-formand Allan Agerholm mener, at det er for nemt for personer i det såkaldte hooliganregister at komme på stadion.

2 min læsning

Det danske hooliganregister er ikke tilstrækkeligt i sin nuværende form.

I hvert fald er der ifølge FCK’s formand gode chancer for at komme på stadion til fodboldkampe, selvom man er registreret som hooligan.

Det fortæller han i et interview med B.T.

Han mener, at der mangler bedre alternativer for at afvise uromagerne.

– De karantæneramte må grine ad os. Vores vagter skal manuelt stå og spotte de her hooligans blandt 36.000 ankomne gæster, siger Allan Agerholm, der er bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment.

Er man først registeret i hooliganregistret, har man karantæne fra at komme på stadion. Det mest almindelige er, at karantænen varer i to år, men i særligt grove tilfælde kan den vare i helt op til fire år.

De respektive klubber får udleveret en række printede dokumenter med billeder og detaljer om de personer der har karantæne af politiet. Det er på baggrund af de billeder, at kontrollører før kampstart skal forsøge at afvise de registrerede hooligans.

-Det er en umulig opgave. Som ballademager skal man være særdeles uheldig for at blive spottet, siger Allan Agerholm.

FCK melder ud efter fanuroligheder: Vi undrer os

Formanden fortæller videre, at han ærgrer sig over, at loven i hans optik står i vejen for kunne afvise flere af de omtalte personer. Han foreslår derfor, at der investeret i teknologi med ansigtsgenkendelse, som kan hjælpe med at spotte karantæneramte hooligans.

Det er dog en teknologi, som klubberne ikke må bruge i dag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer