3 min læsningDortmund-chef har nærstuderet FCK: Fremhæver syv spillere

Dortmunds cheftræner, Edin Terzic, har noteret sig navnene på minimum syv FCK-spillere forud for tirsdagens Champions League-brag.

3 min læsning

Dortmund kommer formentlig ikke til at tage let på den opgave, der tirsdag aften hedder F.C. København i Champions League.

I hvert fald lægger tyskernes cheftræner, Edin Terzic, ikke skjul på, at man har forberedt sig særdeles godt op til mødet med de danske mestre.

Der er både blevet set en masse FCK-kampe, som man naturligvis har analyseret og nærstuderet – men man har også benyttet sig af at søge viden om de danske mestre i egne rækker.

– Vi har i trænerteamet set dem rigtig meget i denne sæson. Jeg har talt med Mike Tullberg – vores danske U19-træner – som kender holdet rigtig godt, og også Otto Addo (tidligere assistenttræner i FCN og nuværende scout i Dortmund, red.), som også har været længe i Danmark, og også har en del baggrundsviden.

Men hvad er den tysk-kroatiske cheftræner så kommet frem til?

Først og fremmest har Edin Terzic hvert fald noteret sig navnene på syv FCK-spillere, som nærmest virker til at ligge på rygraden af Dortmund-træneren.

– Jeg synes, de har et rigtig godt mix af erfaring og unge spillere. De har en god central akse med anføreren Carlos Zeca, der sidste år desværre sad længe ude med en korsbåndskade.

– De har Rasmus Falk og har nu også hentet Andreas Cornelius, deres målmand Matt Ryan, som er 29 år gammel. De er alle de her 29-30 år gamle og udgør en stabil og erfaren akse.

– På kanterne har de mange unge talenter fra Skandinavien og fra Island med eksempelvis Haraldsson, Kristiansen og Jóhannesson. De har vældig mange unge spillere, som for første gang skal spille Champions League. De kommer ind i Champions League med en portion nysgerrighed, sult og eufori.

Der hersker ingen tvivl om, at Dortmund kommer til at være velforberedte til opgøret mod F.C. København. Og hvis man gik og troede, at der var en chance for at tyskerne ville undervurdere Jess Thorup og co., kan man formentlig godt tro om igen.

– Det bliver en spændende opgave. Jeg synes, de har spillet anderledes fodbold i ligaen, end de gjorde i playoff-kampene mod Trabzonspor. Jeg ved personligt, hvor vanskeligt det er at spille mod Trabzonspor, men de spillede sig fuldstændig fortjent videre.

– Jeg synes, de har mange spændende processer, de er meget løbestærke og aggressive, men de kan også forsvare meget disciplineret, så det bliver en spændende opgave for os.

Ekspert: Han bør være Zecas afløser i FCK

Analyser, roser og andet godt fra havet til trods, er der stadig selvtillid at spore hos Dortmund-træneren forud for opgøret mod FCK.

– Men jeg er også sikker på, at hvis vi bygger videre på præstationerne fra de seneste to Bundesligakampe, så har vi også en stor chance for at vinde kampen.

Kampen mellem F.C. København og Dortmund fløjtes i gang på det ikoniske Signal Iduna Park tirsdag klokken 18.45 og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Du kan se videoen fra mandagens pressemøde med Edin Terzic øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer