9-0 igen: Dobbelt hattrick og to danske assists da Celtic skrev historie

Danske Matthew O'Riley var oplæggeren bag to mål, da Celtic søndag fulgte trop på Liverpools storsejr på hele 9-0.

You’ll Never Walk Alone.

Sådan synger man i Liverpool og sådan synger man i Celtic.

Søndag kan der tilføjes endnu en lighed mellem de to klubber, da Celtic sejrede med hele 9-0 ude mod Dundee. Dagen forinden sejrede Liverpool ligeledes med 9-0 over Bournemouth.

Den danske landsholdsbobler, Matthew O’ Riley blev noteret for to assists i kampen, men særligt to af hans holdkammerater stjal opmærksomheden.

Celtic gik således til pausen med en 4-0-føring – de tre første sat ind af japanske Kyogo Furuhashi.

Efter fem minutter af anden halvleg ville isrealske Liel Abada også lege med, og Matthew O’Riley leverede sin anden assist i kampen. Ved slutfløjt stod Liel Abada også noteret for et hattrick.

Celtics tre resterende mål blev sat ind af Jota, Josip Juranovic og Carl Starfelt.

Highlights: Liverpool tangerer Premier League-rekord i ydmygelse af Bournemouth

Dermed endte kampen med en 9-0-sejr til Celtic, hvilket kun er sket én gang før i den bedste skotske række siden den i 1998 skiftede navn til Scottish Premier League (i dag Scottish Premiership).

Celtic står også bag 9-0-sejren tilbage i 2010. Dengang var det Aberdeen, der blev sendt hjem med de ydmygende cifre.

Selvom søndagens kæmpesnitter til Dundee ‘blot’ er en tangering af rekorden, kan den dog få lov til at stå alene som den største udebanesejr – eller største hjemmebanenederlag, om man vil.