2 min læsningBødestraf og ingen udebanefans: Brøndby reagerer

Tidligere tirsdag kom det frem, at Brøndby IF er blevet idømt en bøde på 300.000 kroner samt fratagelsen af retten til et udebaneafsnit til det næste derby i Parken - nu reagerer klubben.

2 min læsning
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det er den samme gamle sang – de få ødelægger det for de mange.

Grundet urolighederne i forbindelse med derbyet i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF først på måneden, har Fodboldens Disciplinærinstans tirsdag udstedt en bøde på 300.000 kroner til Brøndby IF.

Endnu mere opsigtsvækkende er det nok, at det næste derby i Parken bliver uden Brøndby-fans, da Brøndby IF er blevet frataget retten til et udebaneafsnit – uden mulighed for at anke.

Det har nu fået Brøndby IF’s administrerende direktør, Ole Palmå, til at udtale sig:

– Vi har i dag modtaget en dom for den ballade en gruppe individer udførte til sidste Derby. Som vi var ude og sige efter derbyet, så må og skal disse ballademagere ud af fodbold, da de er altødelæggende for det store flertal.

– Der var 2.400 Brøndby fans inde i Parken, som godt kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, men så var der ballademagere, som bevidst ødelagde det for resten, lyder det fra Brøndby-direktøren til klubbens hjemmeside.

FCK og Brøndby straffes igen: Store bøder og ingen udebanefans

– Ingen ønsker kollektive straffe i dansk fodbold, for alle er enige om, at ballademagerne ikke forsvinder ved, at vi straffer alle fans. Langt det største flertal af fans opfører sig ordentligt, og de skal selvfølgelig ikke straffes. Set i det lys ville vi have anket kendelsen om fratagelsen af et udebaneafsnit til næste Derby i Parken, hvis det havde været muligt.

Ole Palmå fortæller desuden, at man har identificeret og uddelt 15 karantæner samt uddelt afgifter og erstatningskrav til ballademagerne.

Af indberetningerne fra kampens dommer, Jakob Sundberg, samt Divisionsforenings sikkerhedsobservatør fremgår det, “at der gentagne gange blev antændt romerlys og røg fra begge holds fans både før og under kampen. Derudover affyrede Brøndby-fans adskillige kanonslag inde og uden for stadion, mens fans fra Brøndby IF’s fanafsnit både kastede lightere, øl og et afrevet sæde på banen”.

F.C. København har fået udstedt en bøde på 150.000 kroner.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer