2 min læsningFCK og Brøndby straffes igen: Store bøder og ingen udebanefans

Næste derby i Parken bliver uden udebanefans, da F.C. København og Brøndby IF er blevet sanktioneret af Fodboldens Disciplinærinstans.

2 min læsning
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

F.C. København og Brøndby IF bliver straffet endnu en gang.

Det står klart, efter Fodboldens Disciplinærinstans har sendt en pressemeddelse ud, samtidig med at DBU har delt sanktionerne på sin hjemmeside.

De to klubber er begge blevet idømt større bøder, men mest opsigtsvækkende er det, at det næste derby i Parken atter bliver uden udebanefans.

– Fodboldens Disciplinærinstans tildeler F.C. København og Brøndby IF bøder på henholdsvis 150.000 og 300.000 kroner efter store uroligheder ved det seneste derby. Brøndby IF fratages samtidig mulighed for udefans i det næste derby i Parken, lyder det i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen refererer man videre til hændelserne under derbyet den 7. august, hvor F.C. København vandt 4-1.

– Udover en underholdende fodboldkamp bliver kampen også husket for pyroteknik, hærværk og kast med genstande både før og under kampen.

Af indberetningerne fra kampens dommer, Jakob Sundberg, samt Divisionsforenings sikkerhedsobservatør fremgår det, “at der gentagne gange blev antændt romerlys og røg fra begge holds fans både før og under kampen. Derudover affyrede Brøndby-fans adskillige kanonslag inde og uden for stadion, mens fans fra Brøndby IF’s fanafsnit både kastede lightere, øl og et afrevet sæde på banen”.

Brøndby tæt på ny angriber: Niels Frederiksen er fandme træt af at vente

Brøndby-fans kastede også afrevne sæder mod F.C. København-fans på C-tribunen.

Brøndby IF tildeles altså en bøde på 300.000 kroner, og får samtidig ikke tildelt et tilskuerafsnit ved næste udekamp i Parken.

F.C. København tildeles en bøde på 150.000 kroner for affyring af pyroteknik samt et banner med påskriften ‘1312’. ’1312’ er nemlig den numeriske form af ’ACAB’, der står for ’All Cops Are Bastards’, der oversat til dansk betyder ’alle betjente er nogle svin’.

Begge klubber har to uger til at anke bøde-sanktionerne til Fodboldens Appelinstans.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer